ტკბილი კრუასანები შედედებული რძით.

by ekaterine

დილა, ყავა და ახალი ნამცხვარი – რა შეიძლება იყოს ამაზე უკეთესი? დროა საკუთარი თავი გაანებივროთ ნამცხვრით, რომლის გაკეთებას დიდი ძალისხმევა და ინგრედიენტების დიდი რაოდენობა არ სჭირდება. იმისათვის, რომ თქვენი საუზმე მეტად სასიამოვნო იყოს, ჩვენ წარმოგიდგენთ შედედებული რძის კრუასანების რეცეპტს, რომელსაც ბავშვობიდან ბევრი იცნობს. საყვარელი ნამცხვარი არის ფენოვანი, მსუბუქი და ხრაშუნა.

კრუასანები შედედებული რძით

ინგრედიენტები

მარგარინი 200 გრ

არაჟანი 200 გრ

მოხარშული შედედებული რძე 400 გრ

კვერცხი 1 ცალი

სოდა 0,5 ჩ / კ

ლიმონის წვენი 0.25 ჩ.კ.

ხორბლის ფქვილი 3 ჭიქა

შაქარი 1 ჭიქა.

მომზადება

შეურიეთ გამდნარ მარგარინს კვერცხი და არაჟანი. დაამატეთ აფუებული სოდა ლიმნის წვენით, აურიეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი.

მიღებული მასა გაყავით 6 თანაბარ ნაწილად, თითოეულს მიეცით ბურთის ფორმა და მოათავსეთ თეფშზე. შეახვიეთ ცელოფანში და მოათავსეთ მაცივარში 1 საათით.

თითოეული  გააბრტყელეთ 2-3მმ სისქის მრგვალ ნაჭრებად, გაჭერით 8 ნაწილად, თითოეულზე მოათავსეთ 1 ჩაის კოვზი მოხარშული შესქელებული რძე. დაახვიეთ ცომი, დაიწყეთ ფართე მხრით და იმოძრავეთ ცენტრისაკენ, კიდეები დააფიქსირეთ. თითოეული ამოავლეთ შაქარში.

Рогалики со сгущенкой

გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. დააფარეთ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი, მოათავსეთ ნამცხვრები და გამოაცხვეთ 25–35 წუთის განმავლობაში.

Рогалики со сгущенкой

შაქარში ამოვლებამდე ნამცხვრებს წაუსვით კვერცხი, რათა გამოცხობისას მიიღოს სასიამოვნო ფერი. შეინახეთ გრილ და მშრალ ადგილას.

Related Articles