3.9K
ბანანის ჟელე
ინგრედიენტები
არაჟანი 500 მლ
შაქარი 100 გ
შავი შოკოლადი 50 გრ
ბანანი 2 ცალი.
ჟელატინი 2 ს.კ.
წყალი 0.5 ჭიქა.
მომზადება
დაასხით ჟელატინს ცხელი წყალი, ურიეთ მუდმივად, დაელოდეთ სანამ თხევადი მასა ოთახის ტემპერატურამდე გათბება.
გაასუფთავეთ ბანანი და დაჭერით კუბიკებად, გადაანაწილეთ ჭიქებში.
არაჟანს დაამატეთ შაქარი და დააბლენდერეთ. თანდათან დაუმატეთ ჟელატინი.
მიღებული კრემი ჩაასხით ბანანებიან ჭიქებში თანაბრად და შედგით მაცივარში.
ზემოდან გახეხილი შოკოლადი მოაყარეთ.
უფრო არომატული დესერტების მოყვარულთათვის, არაჟანში დაამატეთ ცოტა ვანილი ან დარიჩინი, ხოლო მზა ჟელე დაამშვენეთ პიტნის ფოთლებით.