მომხიბლავი გემო: ბანანის ჟელე არაჟნით. მსუბუქი დესერტი ნოყიერი დღესასწაულის შემდეგ.

by ekaterine

ბანანის ჟელე

ინგრედიენტები

არაჟანი 500 მლ

შაქარი 100 გ

შავი შოკოლადი 50 გრ

ბანანი 2 ცალი.

ჟელატინი 2 ს.კ.

წყალი 0.5 ჭიქა.

მომზადება

დაასხით ჟელატინს ცხელი წყალი, ურიეთ მუდმივად, დაელოდეთ სანამ თხევადი მასა ოთახის ტემპერატურამდე გათბება.

გაასუფთავეთ ბანანი და დაჭერით კუბიკებად, გადაანაწილეთ ჭიქებში.

არაჟანს დაამატეთ შაქარი და დააბლენდერეთ. თანდათან დაუმატეთ ჟელატინი.

მიღებული კრემი ჩაასხით ბანანებიან ჭიქებში თანაბრად და შედგით მაცივარში.

ზემოდან გახეხილი შოკოლადი მოაყარეთ.

უფრო არომატული დესერტების მოყვარულთათვის, არაჟანში დაამატეთ ცოტა ვანილი ან დარიჩინი, ხოლო მზა ჟელე დაამშვენეთ პიტნის ფოთლებით.

 

Related Articles