ძველი მითოლოგიის თანახმად, ჩიტის რძე არაჩვეულებრივი სასწაულია, რომელიც არ არსებობს. ისინი ამბობენ, რომ ადამიანებს, ვისაც ყველაფერი აქვთ, მხოლოდ ფრინველის რძეზე ოცნებობენ …
ყველაზე დელიკატური ტორტი “ჩიტის რძე” გამოიგონეს 1978 წელს. მისი ამბავი იმით დაიწყო, რომ სსრ კავშირის სურსათის მრეწველობის მინისტრმა დააგემოვნა ჩეხოსლოვაკიის ტკბილეული «Птасье млечко». მას იმდენად მოეწონა, რომ მაშინვე გამოსცა ბრძანებულება, შეფ-მზარეულებს მსგავსი რამ მოემზადებინათ. როდესაც ტკბილეული გახდა ჩვენი ხალხის საყვარელი დელიკატესი, გადაწყვიტეს, რომ ნამცხვარიც შესანიშნავი გამოვიდოდა. ისინი მუშაობდნენ ნაზი დესერტის რეცეპტზე 6 თვის განმავლობაში.
სახლში ნამდვილი „ჩიტის რძის“ მომზადება ადვილი არ არის. აქედან გამომდინარე, ჩვენ მოვამზადეთ თქვენთვის მსუბუქი ვერსია. გამოდის არანაკლებ გემრიელი და დრო 2-ჯერ ნაკლებია საჭირო!
ინგრედიენტები
კვერცხის ცილა 4 ცალი
შაქარი .4 ს.კ.
ლიმონმჟავა 1 ჩ.კ
ჟელატინი 12 გ
წყალი 260 მლ
შავი შოკოლადი 100 გრ
კარაქი 50 გრ
მომზადება
გაჟღინთეთ ჟელატინი ჭიქა წყალში. დატოვეთ ერთი საათის განმავლობაში.
ათქვიფეთ ცილა ქაფის მიღებამდე, დაამატეთ ლიმონის მჟავა და შაქრის სიროფი. გააგრძელეთ თქვეფა.
სიროფის მოსამზადებლად, შაქრის თანაფარდობა წყალთან არის 1: 1. ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში დაბალ სითბოზე.
გაათბეთ ჟელატინი, მაგრამ არ მოხარშოთ. დაამატეთ იგი ცილას თბილი ნელ-ნელა, არ შეწყვიტოთ თქვეფა.
შოკოლადი ჩაყარეთ კარაქში და წყლის აბაზანაზე გაადნეთ. შოკოლადის მასა ჩაასხით დესერტის ფორმაში, შედგით მაცივარში 15 წუთის განმავლობაში.ზემოდან მოათავსეთ ცილის მასა და შედგით ისევ მაცივარში გამაგრებამდე.
ყველასთვის საყვარელი “ჩიტის რძე” მზად არის. სურვილისამებრ გააფორმეთ პიტნის ფოთლებით ან მოასხით შოკოლადის მინანქარი. მიირთვით არომატულ ყავასთან და ჩაისთან ერთად!