ფუმფულა, მსუბუქი, სურნელოვანი ბისკვიტი ლიმონათზე. ასეთი მაღალი არასდროს ყოფილა.

by ekaterine

ის არის ჰაეროვანი, ნაზი და ძალიან გემრიელია! ბისკვიტი – ათეულობით რეცეპტის საფუძველი ნამცხვრებისა დატორტებისთვის.

ამ ეფექტის საიდუმლო მდგომარეობს ერთ ინგრედიენტში – გაზიან ლიმონათი. ეს არის გაზის ბუშტების გამო, რომ ცომი უფრო და უფრო სწრაფად იზრდება. გამოუცდელი დიასახლისიც კი შეძლებს ნათესავების გაოცებას საოცარი ბისკვიტით!

ამ რეცეპტის მიხედვით ბისკვიტის გამოცხობის ორი გზა არსებობს: ღუმელში და მიკროტალღურში. როგორ გამოვაცხოთ ღუმელში – იხილეთ ქვემოთ. მიკროტალღურში თქვენ უბრალოდ დააყენეთ “საცხობი” რეჟიმზე და დრო (50 წუთი). ხმოვანი სიგნალის შემდეგ, ამოიღეთ ბისკვიტი თასიდან, გადააბრუნეთ და გამოაცხვეთ კიდევ 50 წუთის განმავლობაში.

ინგრედიენტები

კვერცხი 4 ცალი

შაქარი 1.5 ჭიქა

ვანილის შაქარი 10 გრ

ლიმონათი 1 ჭიქა.

მზესუმზირის ზეთი 1 ჭიქა.

ხორბლის ფქვილი 3 ჭიქა.

გამაფხვიერებელი 10 გ.

მომზადება

აურიეთ ფქვილში გამაფხვიერებელი. ცალკე თასში ათქვიფეთ კვერცხი, შაქარი და ვანილის შაქარი. კვლავ აგრძელებთ თქვეფას, დაასხით მზესუმზირის ზეთი, შემდეგ დაასხით ლიმონათი. პორციებად დაამატეთ ფქვილი. დაასხით ცომი საცხობ  ცხიმწასმულ ფორმაზე. მოათავსეთ ბისკვიტი ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში და აცხვეთ 180 გრადუსზე. მზადყოფნა შეამოწმეთ ხის ჩხირით. მომზადების შემდეგ, პროდუქტი ღუმელში დატოვეთ კიდევ 20 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ, გამოიღეთ ფორმა და დაუყოვნებლივ ამოიღეთ ბისკვიტი მისგან.

 

მზა ბისკვიტის ნამცხვარი შეგიძლიათ მიირთვათ ასეთი ფორმით, ან ის შეიძლება დაიყოს სამ ნაწილად და წაესვას ნებისმიერი კრემი, ჯემი ან თხილის პასტა. დაჰპატიჟეთ მეგობრები ჩაიზე და გაუზიარეთ შესანიშნავი რეცეპტი!

 

Related Articles