არომატული და გემრიელი ღვეზელი შავი ქლიავით და ყავით. ზოგჯერ ვამატებ გამხმარ გარგარს ან ქიშმიშს.

by ekaterine

როდესაც ამ ნამცხვრის რეცეპტი გავიგე, ხუმრობით მას ღარიბი ღვეზელი ვუწოდე, არა იმიტომ, რომ ცუდია, პირიქით, ის ლამაზია, უბრალოდ არ არის მდიდარი ინგრედიენტებით. მაგრამ ეს უპირატესობაა.

ამ უბრალო ნამცხხვარმა ჩვენს ოჯახში ყველას შეაყვარა თავი და მას ხშირად ვაცხხობ.

 

გაგიზიარებთ მარტივი ღვეზელის რეცეპტს. ქლიავის გარდა, მასში მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტია …

შემადგენლობა:

250 მლ ახლად მოდუღებული ყავა

100 გ ქლიავის უკურკო ჩირი

100 გრ ნიგოზი

2 ს.კ. თაფლი

100 გრ შაქარი

1 ჩ.კ. სოდა

250 გრ ფქვილი

მარილი ერთი მწიკვი

მომზადება:

პირველად მოადუღეთ მაგარი ხსნადი ყავა და გაფილტრეთ.

 

დააცადეთ გაცივდეს ცოტა, დაამატეთ თაფლი და შაქარი. აურიეთ სანამ მთლიანად დაიშლება.

 

გარეცხეთ ქლიავი და წვრილად დაჭერით. დაჭერით ნიგოზი. შეურიეთ ერთ თასში და დაამატეთ მარილი.

 

იქვე დაამატეთ ფქვილი და აურიეთ ყველაფერი. ამ ნარევს დაუმატეთ ყავა და კარგად აურიეთ. ცომის შემდგენლობა აღმოჩნდება, როგორც სქელი არაჟანი. რაც გჭირდებათ ჩვენი შესანიშნავი ნამცხვრისთვის!

 

ახლა დაასხით ცომი ფორმაში და აცხვეთ 40–45 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე ტემპერატურაზე. შეამოწმეთ მზადყოფნა კბილის ჩხირით. მზა ნამცხვარს შეგიძლიათ დაასხათ მდნარი შოკოლადი ან მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი. მაგრამ ამის გარეშეც კი, ის კარგია.

 

ძნელია არ შევიყვაროთ ეს მარტივი და გემრიელი ღვეზელი. ქლიავის და კაკლის წყალობით, ის ძალიან არომატული და ნაზი გამოდის. მე ვაცხობ მას არდადეგებზე და ზუსტად ასე. ოფიციალურად, ეს არის ჩემი საყვარელი ღვეზელი!

Related Articles