5 ცალი აჭარული ხაჭაპურის მოსამზადებლად საჭიროა:
ინგრედიენტები:
პურის ფქვილი 600 გრამი
საფუარი 0,5 ჩ.კ.
კვერცხი 8 ცალი
იმერული ყველი 450 გრამი
კარაქი 150 გრამი
მარილი 1 ჩ.კ.
ყველი კარგად დავჭყლიტოთ ხელით ან გავხეხვოთ, დავუმატოთ 3 ცალი კვერცხი და ავურიოთ.
მომზადება:
პურის ფქვილი გავყოთ სამ ნაწილად. ერთს შევურიოთ თბილ წყალში გახსნილი საფუარი, მოვზილოთ ცომი და დავდგათ 3-4 საათი.
ნელ-ნელა თბილ წყალში გავხსნათ მარილი, დავუმატოთ მოზელილ ცომს, შევაზილოთ დანარჩენი ფქვილი, მოვზილოთ რბილი ცომი და დავდგათ ასაფუებლად. როცა ცომი აფუვდება გადავზილოთ, გავაჩეროთ კიდევ ერთი საათი და ისევ გადავზილოთ.
ცომი გავყოთ 5 ნაწილად, მივცეთ თითოეულს ნავის ფორმა, ცაღრმავებულ ნაწილში მოვათავსოთ ყველი და შევდგათ ღუმელში 10- 15 წუთი.
გამოვიღოთ აჭარული ხაჭაპური ღუმელიდან, გვერდებიდან მოვაცილოთ ჩანგლით ზედმეტი ცომი, ჩავახალოთ ჩაღრმავებულ ნაწილში ერთი კვერცხი,შევდგათ ღუმელში 3-4 წუთი და ჩავდოთ კარაქის ნაჭერი. გემრიელად მიირთვით!