• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ღუმელში გამომცხვარი კარტოფილის ღვეზელი. რბილი, პირში დნება, არომატი შეუდარებელია. მადლობა დეიდას ასეთი საოცარი რეცეპტის გაზიარებისთვის.

by ekaterine ოქტომბერი 18, 2019
ოქტომბერი 18, 2019

ღუმელში გამომცხვარი კარტოფილის ღვეზელი

კარტოფილის ღვეზელის საუკეთესო ცომი არის საფუარიანი ცომი. ამ შემთხვევაში ის რბილი იქნება, თუნდაც ორი დღის შემდეგ. გარდა ამისა, საფუარის ცომი შესაფერისია ნებისმიერი გულსართისთვის.

 

ინგრედიენტები ცომისთვის

100 მლ ცხიმიანი ნაღები

200 მლ რძე

500 გრ ფქვილი

1 ჩ.კ. მარილი

20 გრ შაქარი

40 გრ კარაქი

3 კვერცხის გული

14 გრ მშრალი საფუარი

ინგრედიენტები გულსართისთვის

8–10 დიდი კარტოფილი

1 დიდი ხახვი

2 ს.კ. მცენარეული ზეთი

1 ს.კ. კარაქი

3 ს.კ. ნაღები

მარილი, სანელებლები გემოვნებით

მომზადება

შეურიეთ გამთბარ რძეში ნაღები. დაამატეთ შაქარი, საფუარი და დატოვეთ 15 წუთი.

 

ორი კვერცხის გული ათქვიფეთ გამდნარ კარაქთან ერთად. დაამატეთ რძის და ნაღების ნარევი.
აურიეთ ფქვილში მარილი. ჩაასხით სითხე მცირე ნაწილებად, მოზილეთ რბილი ცომი.
ცომი გადაიტანეთ დიდ თასში და მოათავსეთ თბილ ადგილას. ამ დროის განმავლობაში (40-60 წუთი), ცომი უნდა გაიზარდოს 3 ჯერ.

 

ამასობაში მოამზადეთ გულსართი. გაფცქვენით კარტოფილი და მოხარშეთ მარილიან წყალში.
გაასუფთავეთ და დაჭერით ხახვი. მოშუშეთ მცენარეულ ზეთში საშუალო სითბოზე, სანამ ოქროსფერ- ყავისფერი გახდება.
როდესაც კარტოფილი მზად იქნება, გადაწურეთ წყალი. ჩაზილეთ კარტოფილი, არ დააბლენდეროთ.

 

კარტოფილის პიურეს დაამატეთ ხახვი, ნაღები, კარაქი, მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით. კარგად აურიეთ და გააციეთ.
ამოიღეთ ცომი თასიდან, გააკეთეთ პატარა გუნდები, დაალაგეთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე და დააფარეთ ზემოდან ტილო, რომ გუნდები გაფუვდეს.

 

თითოეული გუნდა გაათხელეთ, მოათავსეთ შიგ ცოტა გულსართი, პირი შეუკარით და ოდნავ გაათხელეთ. გამზადებულ ღვეზელებს დააფარეთ ცელოფანი და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე ნახევარი საათით.

 

კვერცხის გულს შეურიეთ 1 ს.კ. ნაღები. წაუსვით ნაზავი ღვეზელებს და გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 გრადუსზე 15-20 წუთის განმავლობაში.

 

 

0
FacebookEmail
previous post
ამ გემრიელი დესერტების მომზადება რეკორდულ დროში შეგიძლიათ. ნოყიერი, მსუბუქი, გამაგრილებელი მჟავე გემოს უცვლელი ფრანგული კლასიკა.
next post
ფენოვანი ტკბილი ნამცხვარი ყველასთვის საყვარელ ” ნაპოლეონს “ გემოთი დაჩრდილავს!

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 4

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC