უნივერსალური ცომის რეცეპტი.

ყველა დიასახლისს აქვს კულინარიული საიდუმლოებები. მხოლოდ რეცეპტებში მითითებულმა კოლექციებმა იცის გემრიელად მომზადებული კერძის ფასი. ეს წიგნები ივსება სიყვარულით, ზრუნვით, შრომით და გასაგებია მხოლოდ მათი მფლობელისთვის.

ასეთ ჩანაწერებში შეგიძლიათ იპოვოთ უნივერსალური რეცეპტები. ახლა ჩვენ ვისაუბრებთ ცომის შესახებ, რომლის შევსებაც შეგიძლიათ როგორც ტკბილი ჯემით, ასევე ხორცის ფარშით. თუ თქვენ შემოგრჩათ ჭიქა კეფირი, გახსოვდეთ ეს რეცეპტი და მიირთვით დესერტი ან გემრიელი სამხარი.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 3.5 ჭიქა.

კეფირი 1 ჭიქა.

მარგარინი 200 გრ

კვერცხი 2 ც.

სოდა 1 ჩ.კ.

მომზადება

მარგარინი დანით დაკეპეთ ან გახეხეთ, აურიეთ ფქვილში, დაამატეთ კვერცხი, სოდა და კეფირი.

მოზილეთ ცომი, შეახვიეთ ცელოფანში და 1 საათით შეინახეთ მაცივარში.

გაათხელეთ ცომი, გადაკეცეთ და ისევ გაათხელეთ, გაიმეორეთ ორ-სამჯერ.

გაყავით ცომი ორ ნაწილად. ერთი გაათხელეთ და ცხიმწასმულ ფორმაზე გაშალეთ. ზემოდან მოაყარეთ ნებისმიერი გულსართი და დააფარეთ მეორე გათხელებული ცომი. გვერდები შეუკარით და თავზე წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი.

აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 გრადუსზე 30-40 წუთის განმავლობაში.

იმისდა მიხედვით, თუ როგორი გულსართი შეარჩიეთ, ცომს დაამატეთ ცომს მარილი ან რამდენიმე კოვზი შაქარი. შესანიშნავი უნივერსალური რეცეპტია, რომელიც ღირს მეგობრებაც გაუზიაროთ!

Loading...