ამ დესერტის მოსამზადებლად – თქვენ არ გჭირდებათ ღუმელთან დგომა არც ერთი წუთით. მაგრამ თუ გსურთ, ეს შეიძლება გააკეთეთ ნებისმიერი სახის დანამატებით – არა მხოლოდ ალუბლით, არამედ მარწყვით, , მოცვით, ატმით და მრავალი სხვა ხილის კენკრით.
შემადგენლობა ცომისთვის:
1 შეკვრა კარაქი;
320 გრ პეჩენია;
50 გრ შაქარი;
1 პაკეტი ვანილი.
ინგრედიენტები კრემისთვის:
2 ჭიქა ცხიმიანი თხევადი ნაღები;
550 გრ ხაჭო;
100 გრ შაქარი;
1 პაკეტი ვანილი;
ალუბლის ჟელე 1 შეკვრა;
ჟელატინის 1 შეკვრა;
1.5 ჭიქა დაკონსერვებული ალუბლის კენკრა (უკურკო).
მომზადება:
პეჩენია დაფხვენით, დაამატეთ შაქარი და ვანილი, დარბილებული კარაქი და აურიეთ.
მასა მოათავსეთ საცხობ ფორმაში, მოსახსნელი კიდეებით დაახლოებით 25 სმ დიამეტრის. გადაანაწილეთ და დატკეპნეთ.
მოამზადეთ ჟელატინი შეფუთვაზე მითითების შესაბამისად.
მსუბუქად ათქვიფეთ გაცივებული ნაღები.
ხაჭო გახეხეთ ან დააბლენდერეთ.
ხაჭო და შაქრის ორივე სახეობა შეაერთეთ ერთგვაროვან კრემიან ჰაეროვან მასაში, დაამატეთ მასში ჟელატინი და ნაღები, ფრთხილად აურიეთ.
მომზადებული კრემისებური მასა გადაიტანეთ ფორმაში მოთავსებულ მასაზე.
მოამზადეთ ალუბლის ჟელე შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით და ოდნავ გააციეთ ოთახის ტემპერატურაზე.
გაანაწილეთ დაკონსერვებული კენკრა კრემის თავზე და დაასხით ჟელე.
ჩიზქეიქი მოათავსეთ მაცივრის თაროზე 4 საათის განმავლობაში ან მთელი ღამე.