27.6K
ყაბაყის ღვეზელი
დაგჭირდებათ
400 გრამი ყაბაყი
100 გრამი ყველი
2 კვერცხი
100 გრამი არაჟანი,
0.5 ჩაის კოვზი სოდა,
150 გრამი ფქვილი
მწვანილი
0.5 ჩაის კოვზი მარილი.,
წიწაკა.
მომზადება
ყაბაყი გახეხეთ და კარგად გაწურეთ. ყველი გახეხეთ ან წვრილად დაჭერით, მწვანილი დაჭერით.
არაჟანს დაუმატეთ სოდა და დატოვეთ 5 წუთი. შემდეგ დაუმატეთ კვერცხი, მარილი, წიწაკა, ათქვიფეთ ჩანგლით. დაუმატეთ ფქვილი და მოურიეთ. ამ მასას დაუმატეთ ყველი, ყაბაყი და მწვანილი, აურიეთ კარგად და ცხიმწასმულ საშუალო ფორმაზე დაასხით.
აცხვეთ 40-50 წუთის განმავლობაში 180 გრადუს ტემპერატურაზე.