ბებიას რეცეპტით მომზადებული წვნიანი და გემრიელი კატლეტები!

by ekaterine

ეს რეცეპტი ჩემი ბებიისგან არის. ბავშვობაში ხშირად მიმზადებდა. ამ კატლეტზე ჩემი შვილიც გიჟდება, რომელიც არაფერს ჭამს. მოკლედ, გირჩევთ მოამზადოთ ამ რეცეპტით და მერწმუნეთ ძალიან მოგეწონებათ.

ინგრედიენტები

1-1,5 კგ ხორცის ფარში (მე მაქვს ღორის + საქონლის ხორცი)

3-4 საშუალო კარტოფილი (ნედლი)

3-4 ხახვი

1 ფუნთუშა (ან თეთრი პური)

1 კვერცხი

რძე

მარილი, წიწაკა, მდოგვი

მცენარეული ზეთი

მომზადება

დაფქვით ხახვი და კარტოფილი ბლენდერით ან ხორცსაკეპით.

პური ან ფუნთუშა დაალბეთ რძეში ისე, რომ ფარავდეს. ის შეიწოვთ სითხეს და გაფუვდება. არ გაწუროთ, ისე დაამატეთ ფარშს, ასევე დაამატეთ ათქვეფილი კვერცხი, მარილი და პილპილი.

მე ასვე ვამატებ გემოვნებისთვის 1 ს/კ. მდოგვს. არ მოგივიდეთ მწარე.

კარგად აურიეთ ყველაფერი ხორცში, დაამატეთ 1 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი.

როგორც ცომი, ფარშიც უნდა დავასვენოთ 10 წუთით მაინც.

გააცხელეთ მცირე რაოდენობით მცენარეული ზეთი. ჩვენ ვაკეთებთ კატლეტს სველი ხელებით, ვათავსებთ მათ ცხელ ტაფაზე, შემდეგ ვუკლებთ ტემპერატურას და ვწვავთ ჩვენს კატლეტებს.

როდესაც ისინი ერთ მხარეს გაწითლდება, გადააბრუნეთ და დაფარეთ სახურავი. ახლა ჩვენი კატლეტები შემწვარია (მეორე მხარე) და ჩაშუშულია.

ადრე ჯერ ვწვავდი, შემდეგ ვთუშავდი საწებელში. ახლა ასე ვწვავ და თავისივე წვენში ითუშება და გამოდის წვნიანი და გემრიელი.

Related Articles