გახეხილი ჟოლო შაქრით არ არის მხოლოდ გემოვნების დღესასწაული, ზამთარში ის ასევე შესანიშნავი საშუალებაა იმუნიტეტის გასაძლიერებლად. დუღილის ნაკლებად გამოყენება არის გარანტია, რომ ყველა ვიტამინი სრულად იქნება დაცული.
ხშირად დიასახლისები ჩივიან, რომ ნედლი ჯემი ცუდად ინახება და მცირე ხნის შემდეგ იწყებს დამჟავებას. ამის მთავარი მიზეზი არის ცუდი სტერილიზებული ქილები და ხუფები. მეორე მიზეზი- არ არის საკმარისი შაქარი. შეინახეთ ჟოლოსა და შაქრის დადასტურებული რეცეპტი ზამთრისთვის. პატარა ხრიკი საშუალებას მისცემს ყველას შეინახოს ჟოლო მორიგი კენკრის მოსავლამდე!
ახალი ჟოლოს უხდება პიტნა. გახეხეთ რამდენიმე ფოთოლი და შეურიეთ კენკრა და შაქარი. ეს აღმოჩნდება უჩვეულოდ სურნელოვანი!
ინგრედიენტები
ჟოლო 1 კგ
შაქარი 2 კგ
არაყი 100 მლ
მომზადება
არჩეული ჟოლო მოათავსეთ საწურზე და გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ, მაქსიმალურად დაწურეთ სითხე.
ემალის ღრმა ჭურჭელში ჩაყარეთ შაქარი, ჟოლო და ხის კოვზით ჩაზილეთ, სანამ ერთგვაროვანი მასა არ გახდება.
გარეცხეთ ქილები, გაასტერილეთ ღუმელში ან მიკროტალღურში. მოათავსეთ ჟოლოს პიურე, ზემოდან მოაყარეთ შაქარი თხელ ფენად. სტერილურ ხუფებში ჩაასხით 1 კოვზი არაყი, ჩაასხით ქილებში და სწრაფად მოხუფეთ.
შეინახეთ მაცივრის ქვედა თაროზე. შესანიშნავია ცივ დღეებში გაციების და გრიპის დროს. შეინახეთ რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებს!