იცოდით რომ პირველი რეცეპტი მანანის ბურღულის შემადგენლობით მე -13 საუკუნის დასაწყისიდან იწყება? როდესაც ეს ბურღული ხელმისაწვდომი გახდა ფართო საზოგადოებისთვის, პროდუქტი თითქმის ყველაფრისთვის გამოიყენება. მაგრამ მისი შემადგენლობით საკონდიტრო ნაწარმი აღმოჩნდა განსაკუთრებით გემრიელი, ძალიან დიდებული, უცნაურად რბილი. არსებობს მოსაზრება, რომ მანანის ნამცხვარი ერთადერთი ნამცხვარია, რომელიც არასდროს იწვება.
კექსი მანანის ბურღულისგან
ინგრედიენტები
კეფირი 200 გ
მანანის ბურღული 200 გ
შაქარი 100 გ
კვერცხი 2 ცალი.
ვაშლი 2 ცალი.
ვანილის შაქარი 12 გ
ლიმონის წვენი 1 ჩ.კ.
გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ.
შაქრის ფხვნილი 1 ს.კ.
მომზადება
კონტეინერში შეურიეთ ბურღული, კეფირი, ორივე ტიპის შაქარი. დატოვეთ მაცივარში ნახევარი საათის განმავლობაში.
გაასუფთავეთ ვაშლი და გახეხეთ. შეაზავეთ ლიმნის წვენით.
კეფირის მასას დაამატეთ კვერცხი, გამაფხვიერებელი და ასევე გახეხილი ვაშლი. ყველაფერი აურიეთ.
საცხობ ფორმას წაუსვით მცენარეული ზეთი. ჩაასხით ცომი მასში. აცხვეთ 35–40 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე. გააციეთ ნამცხვარი ფორმაში. მოაყარეთ შაქრის პუდრი.
თქვენ შეგიძლიათ დაამშვენოთ ნამცხვარი თქვენთვის სასურველი ინგრედიენტებით: შოკოლადი, შეფუთული კრემი, შედედებული რძე, ახალი კენკრა, დარიჩინი, ქოქოსი. აქ არჩევანი თქვენზეა და იმაზე თუ რა დრო გაქვთ გამოსაცხობად,
გაითვალისწინეთ, რაც უფრო წვრილად გახეხავთ ვაშლს, ცომი უფრო ერთგვაროვანი გამოვა. ვფიქრობ ღირს ამ რეცეპტის გაზიარება. გაუზიარეთ მეგობრებს და თქვენც სცადეთ.