ისეთი გემრიელია, უკვე ოლადების ნაცვლად ვაცხობ. ნოყიერია და თან არ ასუქებს.

by ekaterine

თუ არ გსურთ ყაბაყის შეწვა და ზოგიერთი რეცეპტი რთულად გეჩვენებათ, მაშინ სცადეთ ხრაშუნა ყაბაყის ჩხირები ყველით ღუმელში. გემრიელია როგორც ცხელი ასევე ცივი.

 

ღუმელში შემწვარი ყაბაყის ფრი

წვნიანი, არომატული ხრაშუნა ქერქი არის გამოსავალი მათთვის, ვინც დიეტაზეა. და გემოვნებით – უკეთესია, ვიდრე შემწვარი.

 

ყაბაყი ღუმელში სანელებლებთან ერთად

შემადგენლობა

3-4 ახალგაზრდა ყაბაყი
1 ჩ/კ. წიწაკა
3 კბილი ნიორი
1 ჩ/. მარილი
1 ჩ/კ. მცენარეული ზეთი
50 გრ მყარი ყველი

მომზადება

დაჭერით ყაბაყი 5 სმ. სიგრძის ცხირებად. მოაყარეთ მარილი, მოასხით ზეთი.

ცალკე ჭურჭელში ავურიოთ დაჭყლეტილი ნიორი, სანელებლები, გახეხილი ყველი და ზეთი.

ამოვავლოთ ამ მასაში ყაბაყის ჩხირები და მოვათავსოთ საცხობ ფირფიტაზე ან გრილზე.

 

გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე 15-20 წუთი.

მიირთვით ცხელი სოუსით, არაჟნით ან იოგურტით.

 

ხრაშუნა ყაბაყი ორცხობილას საფანელით ღუმელში

შემადგენლობა

2-3 ახალგაზრდა ყაბაყი
1 ჩ/კ. მარილი
1 ს/კ. ფქვილი
1 ჭიქაორცხობილას საფანელი ან სელის თესლი
2 კვერცხი
1 ს/კ. არაჟანი
0.5 ჩ/კ. უცხო სუნელი
0.5 ჩ/კ. კურკუმა
0.5 ჩ/კ. მშრალი ნიორი

მომზადება

დაჭერით ყაბაყი ჩხირებად, მოაყარეთ მარილი. 15 წუთის შემდეგ გაწურეთ და ქაღალდის ხელსახოცზე შეაშრეთ.

 

მშრალი ყაბაყი ამოავლეთ ფქვილში, შეგიძლიათ ფქვილიანი მასა მოათავსოთ ტომარაში, ჩაყაროთ ჩხირები და ისე ამოავლოთ.

ორცხობილას საფანელს ან სელს შეურიეთ სანელებლები.

ათქვიფეთ კვერცხი არაჟანთან და მწიკვ მარილთან ერთად.

 

მონაცვლეობით ამოავლეთ ყაბაყის ჩხირები ჯერ ლვერცხის მასაში, შემდეგ საფანელში.

მოათავსეთ ფორმაზე და 15 წუთით შედგით 220 გრადუსზე ღუმელში ზედა-ქვედა წვის რეჟიმზე.

 

მიირთვით არაჟნით ან ნივრის სოუსთან ერთად.

 

Related Articles