უკვე თვალდახუჭული ვაცხობ, ისეთი გემრიელია, თვალის დახამხამებაში ქრება თეფშიდან.

by ekaterine

ფუნთუშა ყაყაჩოთი – ისეთი გემრიელია, გასინჯვისთანავე მოგაგონებთ ბებიას სამზარეულოში დატრიალებულ არომატს, რომელიც ბავშვობის ტკბილ მოგონებებში გამოგზაურებთ.

თუ რეცეპტს ზუსტად გამოიყენებთ, თვალის დახამხამებასაც ვერ მოასწრებთ, ისე გაქრება ნამცხვარი თეფშიდან. შეგიძლიათ რულეტი დაჭრათ პორციებად გამოცხობამდე ან დაჭერით გამოცხობის შემდეგ.

ფუნთუშა ყაყაჩოს თესლით

ინგრედიენტები:

მშრალი საფუარი 12 გრ

შაქარი 165 გ

რძე 390 გ

კარაქი 200 გრ

კვერცხი 1 ც.

ხორბლის ფქვილი 450-480 გ

ყაყაჩოს თესლი 350 გ

ალუბალი 350 გ

შავი შოკოლადი 100 გრ

ნაღები 1-3 ს/კ.

მომზადება:

60 მლ თბილ რძეში გახსენით მშრალი საფუარი და 15 გრამი შაქარი. დააფარეთ ცელოფანი და თბილ ადგილას 15-20 წუთი გააჩერეთ.

130 მლ რძეში ჩააგდეთ 120 გრ. კარაქი და დადგით ცეცხლზე, ურიეთ დაბალ ტემპერატურაზე, სანამ მასა არ გადნება.

გადმოდგით ცეცხლიდან, შეურიეთ 1 კვერცხი და 80 გრამი შაქარი და აურიეთ.

საფუვრიანი და რძიანი მასები გააერთიანეთ, დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. გადაუსვით ცომს ზეთი და 1,5-2 საათით თბილ ადგილას დადგით.

შეათბეთ 200 მლ რძე, დაამატეთ ყაყაჩოს თესლი, ალუბალი და 170 გრამი შაქარი, აურიეთ და კარგად გახსენით ერთმანეთში ინგრედიენტები.

გაფუებული ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო მაგიდაზე გააბრტყელეთ დაახლოებით 4 მმ. სისქეზე. წაუსვით 50 გრამი კარაქი და გაშალეთ ზედ გულსართი.

ფრთხილად გადაახვიეთ რულეტივით და დაჭერით. ცხიმწასმულ ფორმაზე მოათავსეთ დაჭრილი რულეტი, დააფარეთ ცელოფანი და 15-20 წუთი გააჩერეთ. შედგით 175 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. ცხვება 25-30 წუთი.

გაადნეთ შოკოლადი, დაამატეთ 30 გრამი კარაქი და ნაღები, ურიეთ სანამ მასა კარგად არ შეერევა ერთმანეთს და მოასხით ზემოდან რულეტს.

შეგიძლიათ შოკოლადიც ნაცვლად შაქრის პუდრი მოაყაროთ. ასე უფრო ნაკლებად კალორიული გამოვა.

 

Related Articles