ბევრი რეცეპტი ვცადე, მაგრამ ასეთი კატლელები არ გამომდიოდა. ამ რეცეპტით აღფრთოვანებული დავრჩი. ფარშში დამატებული შვრია არა მარტო ზომაში ზრდის კატლეტებს, არამედ ნოყიერს და გემრიელს ხდის.
ასეთი ქათმის კატლეტები შეგიძლიათ ღუმელშიც მოამზადოთ.
კიდევ ერთი არაჩვეულებრივი იდეა, ფარშს შეურიეთ ყველი, რომ კატლეტებმა ფორმა შეინარჩუნონ. ქათმის ხორცის კატლეტები ყველით-აი რას მოვამზადებ ვახშამზე. იმდენად არომატული კერძია, მშვიდად ფიქრიც კი არ შემიძლია.
როგორ მოვამზადოთ ქათმის კატლეტები
შემადგენლობა
500 გ ქათმის ფარში
1 კვერცხი
0, 5 ს/კ. შვრიის ფანტელი
0,5 ჭიქა რძე ან წყალი
1 თავი ხახვი
2 კბილი ნიორი
შავი პილპილი,
მარილი,
წიწაკა გემოვნებით
ზეთი შეწვისთვის
მომზადება
რძეს ან წყალს შეურიეთ ათქვეფილი კვერცხი, დაამატეთ შვრია და დატოვეთ 20 წუთი.
ქათმის ხორცის ფარშს შეურიეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი და სანელებლები.
დაასხით რძის ან წყლის ნარევი და აურიეთ.
გაამზადეთ კატლეტები და ზეთში ორივე მხრიდან შეწვით მაღალ ტემპერატურაზე. შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს და შეწვით მომზადებამდე.
შეგიძლიათ ორცხობილას საფანელის ნაცვლად კატლეტები ამოავლოთ დაფქვილ ნიგოზში ან არაქისში. კატლეტები გამოვა ხრაშუნა და გემრიელი, რომელიც ვერცერთ გურმანს გულგრილს ვერ დატოვებს.
მიირთვით ქათმის კატლეტები არაჟნით ან მომჟავო-მოტკბო სოუსით.