• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ნაცადი რეცეპტები, რომლებიც თაობიდან თაობას გადაეცემა.

by ekaterine აპრილი 24, 2019
აპრილი 24, 2019

სულ მალე მთელ მართლმადიდებლურ სამყაროში აღინიშნება ქრისტეს აღდგომის დიდებული დღესასწაული. ამ დღის ერთ-ერთი მთავარი სიმბოლოა პასკა. ყველა დიასახლისი ცდილობს თავისი ხელით გამოაცხოს ტრადიციული ნამცხვარი. პრიორიტეტი ყოველთვის არის გამოცდილი რეცეპტები, რომლებიც გადაეცემა თაობიდან თაობას.

Лучшие рецепты куличей

სააღდგომო კექსის გამოცხობის დროს უნდა გავითვალისწინოთ ზოგიერთი რჩევა: ცომს არ უყვარს ორპირი ქარი, ხმაური, ტემპერატურის ცვალებადობა.

ცომი უნდა იყოს საფუვრიანი, ბევრი კვერცხით, შაქრით და კარაქით მომზადებული.

ტრადიციული პასკის რეცეპტი

Рецепты куличей, традиционный пасхальный кулич

შემადგენლობა

1-1.5 კგ ხორბლის ფქვილი

500 მლ რძე

220 გ კარაქი

2.5 ჭიქა შაქარი

6 კვერცხი

11 გ მშრალი საფუარი

350 გ ქიშმიში

10 გ ვანილის შაქარი

მომზადება

გახსენით საფუარი თბილ რძეში, დაამატეთ 2 ჭიქა ფქვილი, მოურიეთ და შეფუთეთ 30 წუთი.

გააცალკევეთ კვერცხის ცილა და გული ერთმანეთისგან. გულები ათქვიფეთ შაქართან და ვანილთან ერთად.

ცილები ათქვიფეთ ბეზეს მიღებამდე. საფუვრიან მასას დაუმატეთ ჯერ ათქვეფილი გული, შემდეგ 200 გრამი შერბილებული კარაქი და ბოლოს ათქვეფილი ცილა.

დაამატეთ დარჩენილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში.

დააფარეთ სამზარეულოს ტილო და დადგით თბილ ადგილას 1 საათით.

ცომში აურიეთ წყალში დამბალი ქიშმიში, აურიეთ და ცხიმწასმულ ფორმებში გაანაწილეთ ისე, რომ ნახევრამდე იყოს ფორმაში ცომი. დადგით ფორმები ნახევარი საათით თბილ ადგილას გასაფუვებლად.

გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 30-50 წუთი, გამოცხობა დამოკიდებულია ფორმების ზომაზე.

 

სამეფო პასკა

Рецепты куличей, царский кулич

შემადგენლობა

1.5 კგ ხორბლის ფქვილი

8 კვერცხი

300 მლ წყალი

110 გ საფუარი

500 გ შაქარი

500 მლ რძე

500 გ კარაქი

100 გ ცუკატები

200 გ ნუში

ვანილის შაქარი

მუსკატის კაკალი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

100 გრ მანანის ბურღული

მომზადება

თბილ წყალში გახსენით საფუარი, დაამატეთ 1 ჭიქა ფქვილი, მოზილეთ და დადგით თბილ ადგილას გასაფუებლად. აადუღეთ რძე, შეაგრილეთ და დაამატეთ დარჩენილი ფქვილი. ეს ორივე ცომი გააერთიანეთ და მოზილეთ. გააჩერეთ 15 წუთი.

კარაქი ცოტა შაქართან და მარილთან ერთად ათქვიფეთ, დაამატეთ საფუვრიან ცომს.

შერბილებული კარაქი შეაზილეთ ცომს, როცა ხელს აღარ მიეკვრება ცომი, დააფარეთ და 1 საათი დადგით თბილ ადგილას.

დაამატეთ ცომს სანელებლები და კიდევ მოზილეთ.

კარაქწასმულ ფორმებს მოაყარეთ მანანის ბურღული. ნახევარზე მოათავსეთ ცომი. 30 წუთის შემდეგ შედგით ფორმები ღუმელში 180 გრადუსზე და გამოაცხეთ.

 

პასკა რომელიც ყოველთვის გამოდის

Рецепты куличей, кулич, который всегда получается

შემადგენლობა

1-1.3 კგ ხორბლის ფქვილი

11 გ მშრალი საფუარი (ან 50-60 გ ნედლი საფუარი)

500 მლ რძე

6 კვერცხი

200 გრ კარაქი ან მარგარინი

250-300 გრ შაქარი

300 გ ქიშმიში

1 ჩ/კ. ვანილის შაქარი

მარილი გემოვნებით

მომზადება

თბილ რძეში გახსნილ საფუარს დაამატეთ 2 ჭიქა ფქვილი, დადგით თბილ ადგილას ნახევარი საათი, მასა ორჯერ გაიზრდება.

გააცალკევეთ კვერცხის ცილა და გული ერთმანეთისგან. გულები ათქვიფეთ შაქართან და ვანილთან ერთად.

ცილები ათქვიფეთ ბეზეს მიღებამდე. საფუვრიან მასას დაუმატეთ ჯერ ათქვეფილი გული, შემდეგ 200 გრამი შერბილებული კარაქი და ბოლოს ათქვეფილი ცილა.

დაამატეთ დარჩენილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში.

დააფარეთ სამზარეულოს ტილო და დადგით თბილ ადგილას 1 საათით.

ცომში აურიეთ წყალში დამბალი ქიშმიში, აურიეთ და ცხიმწასმულ ფორმებში გაანაწილეთ ისე, რომ ნახევრამდე იყოს ფორმაში ცომი. დადგით ფორმები ნახევარი საათით თბილ ადგილას გასაფუვებლად.

100 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შედგით ფორმები, 10 წუთის შემდეგ მოუმატეთ ტემპერატურას 180 გრადუსამდე და გამოაცხეთ 25-30 წუთი.

გამომცხვარ პასკას შეგიძლიათ მოასხათ თეთრი ან ყავისფერი მინანქარი, მოაყაროთ შაქრის პუდრი, ცუკატები, საკონდიტრო ფხვნილი.

 

3
FacebookEmail
previous post
შეიტყობთ საინტერესო ფაქტს თქვენს შესახებ მას შემდეგ, როცა გვეტყვით რა დაინახეთ პირველად სურათზე!
next post
განსაცვიფრებელი ტორტები ვაფლის ფირფიტებისგან, რომლებზეც დღემდე არ გსმენიათ! ეს ის შემთხვევაა, როცა თვითონ უნდა გადაწყვიტოთ როგორი გემო გსურთ.

Related Articles

დანამდვილებით ვიცი, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას...

მაისი 15, 2022

დესერტის მომზადებას 30 წუთს ვუთმობ, კომპლიმენტებს კი გაცილებით...

მაისი 15, 2022

ნაყინი “პლომბირი” – ჩემი საყვარელი დესერტი ყველა სეზონზე!

მაისი 15, 2022

ადრე მაღაზიაში ვყიდულობდი, ახლა ჩემით ვამზადებ!

მაისი 13, 2022

როცა დესერტის მოსამზადებლად საკმარისი დრო არ არის, ყოველთვის...

მაისი 13, 2022

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

მაისი 11, 2022

ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

მაისი 11, 2022

თეთრ კომბოსტოს ძმრიან წყალში ვასველებ და შედეგად პიცას...

მაისი 11, 2022

თუ კარტოფილს გავფცქვნი, ჩემი ოჯახი ბლინებს არ დაელოდება....

მაისი 10, 2022

მას შემდეგ, რაც ამ კერძის მომზადება გადავწყვიტე, მაშინვე...

მაისი 10, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    რეგულარულად ვამზადებ და ყველა გიჟდება! მალე მთელი ოჯახი სამზარეულოში შევიკრიბებით!

  • 2

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 3

    მხოლოდ ერთი კოვზი უზმოზე და საღამოს უკვე 2 კგ. ქრება. ეფექტური ლიპოსაქციის მოკლე კურსი.

  • 4

    სამდღიანი დეტოქსის წყალობით დაიკლებთ 3-დან 7 კგ-მდე. 3 დღის შემდეგ სასწორზე ციფრები მახარებს.

  • 5

    ეს რეცეპტი ბოშას მოჰპარა ჩემმა მეგობარმა. ცხარე და უგემრიელეს აჯიკა მოდუღების გარეშე.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC