ლულა-ქაბაბი ცხვრის ხორცით.

by ekaterine

მრავალი წლის წინ მსოფლიო აღიარება მოიპოვეს ხორცისგან დამზადებულმა კერძებმა. ლულა-ქაბაბი, ისევე როგორც დონერ-ქაბაბი, იგივე შაურმა, შიშ-ქაბაბი ანუ მწვადი, ინარჩუნებს მის ნამდვილ სახელს და სახეს. აუცილებელია ვიცოდეთ არა მარტო ხორცის სწორად შერჩევა, არამედ მომზადების ტექნოლოგიაც.

მასალად საჭიროა:

ცხვრის ხორცი 1 კილოგრამი

დუმა 100 გრამი

კვერცხი 2 ცალი

ხახვი 2 თავი

კოწახური, მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადება

ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერი, ხახვი, დუმა ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

люля-кебаб

შევაზავოთ მარილით, პილპილით, კოწახურით, გათქვეფილი კვერცხით და ხელით კარგად ავურიოთ 5 წუთის განმავლობაში.

кебаб

ფარში გააჩერეთ მაცივარში 1 საათით.

рецепт люля-кебаба

დაყავით გუნდებად ფარში, თითოეული დაამრგვალეთ, წამოაცვით შამფურზე გრძლად.

как приготовить люля-кебаб

შეწვით ყველა მხრიდან, შეწვის დროს შამფური ატრიალეთ, რომ თანაბრად შეიწვას.

люля-кебаб рецепт фото

ფრთხილად მოვაცალოთ შამფურიდან , გავახვიოთ ლავაშში და ზემოდან მოვაყაროთ დაფქვილი კოწახური შეგიძლიათ სუფრაზე მიიტანოთ ლავაშის გარეშე, დააწყვეთ თეფშზე, მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, მრგვლად დაჭრილი ხახვი და კოწახური. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles