POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ხაჭოს უგემრიელესი და უმარტივესი პასკის ნაცადი რეცეპტი. მიიღებთ უნიკალურ დესერტს, რომელიც გაახარებს თქვენს პატარებს!

by ekaterine მარტი 24, 2019
მარტი 24, 2019

აღდგომამ, როგორც სხვა საეკლესიო დღესასწაულებმა ხალხში მრავალრიცხოვანი კულინარიული ტრადიციები შეიძინა. აღდგომის ერთ-ერთი მთავარი კერძია პასკა. ამ კერძის რეცეპტს მრავალი ვარიანტი და მომზადების ხერხი გააჩნია.

ხაჭოს პასკა იმით არის კარგი, რომ თითოეულ დიასახლისს დამატებითი ინგრიდიენტების არჩევისას თავისი კულინარიული ფანტაზიის სივრცე გააჩნია, ასევე მისი მომზადება მარტივია.

მოამზადეთ უგემრიელესი ხაჭოს პასკა აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაულის ტკბილად შესახვედრად.
ხაჭო უნდა იყოს ახალი და 5-9 %-იანი, არაჟანი 15 %-იანი და უნდა ჰქონდეს მომჟავო გემო, სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაამატოთ სანელებლები და ცუკატები.

შემადგენლობა

ხაჭო 800 გ

კვერცხის გული 4 ც.

შაქარი 180 გრ

არაჟანი 200 მლ

ნუშის გული 50 გრ

ქიშმიში 50 გრ

კარაქი 150 გ

ვანილის შაქარი 10 გ

ლიმონი 1 ც.

მომზადება

ხაჭო გახეხეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა გახდეს.

კვერცხის გული ათქვიფეთ შაქართან და ვანილთან ერთად. როცა გათეთრდება, დაამატეთ არაჟანი.

заварная творожная пасха

ათქვეფილ მასას დაამატეთ გახეხილი ხაჭო და დარბილებული კარაქი, ათქვიფეთ კრემის კონსისტენციის მიღებამდე.

ჭურჭელი დადგით ორთქლის აბაზანაზე, პირველი 10 წუთი ხაჭო იწყებს გათხელებას, შემდეგ თანდათან გასქელდება. მასამ არ უნდა იდუღოს, დაახლოებით 30 წუთის შემდეგ გადმოდგით ორთქლიდან.

заварная творожная пасха

ორთქლიდან გადმოდგმისთანავე ჩადგით ცივ წყალში, რომ მასა გაცივდეს, თან ურიეთ. წყალი პერიოდულად შეცვალეთ.

გაციებულ ცომს შეურიეთ ქიშმიში, ნუში, ლიმონის ცედრა.

заварная творожная пасха

საცერში მოათავდეთ რამოდენიმე ფენა მარლა, შემდეგ პასკის მასა, გადმოკეცეთ მარლის კიდეები მასის ზედაპირზე და დაადეთ სიმძიმე. ჩადგით საცერი ჭურჭელში, რომ სითხე ძირს არ დაიღვაროს და 12 საათის განმავლობაში მოათავსეთ მაცივარში.

заварная творожная пасха

მეორე დღეს მოხსენით სიმძიმე, გადმოიღეთ პასკა სინზე და მორთეთ ცუკატებით და ქიშმიშით.

 

 

0 FacebookEmail
previous post
კექსი “ქალაქური” – ბავშვობის ნოსტალგია. დესერტი, რომელიც სკოლის კაფეტერიას გვახსნებს.
next post
ტაფაზე შემწვარი ტკბილი ცომის ბლითები, რომელიც ყოველთვის და ყველას გამოსდის.

Related Articles

იტალიელებმა ნამდვილად ბევრი რამ იციან დესერტების შესახებ. ეს...

მაისი 18, 2023

კიევის ტორტზე უკეთესია და თან ადვილად გამოსაცხობი. გავიქეცი,...

მაისი 18, 2023

სურნელოვანი დრესინგის წარმოუდგენელი რეცეპტი, რომელიც ყველა თქვენს მეგობარს...

მაისი 15, 2023

მე ვერ წარმომედგინა ჭარხალი ქაშაყისა და მაიონეზის გარეშე,...

მაისი 15, 2023

მისმა სურნელმა მოიგო ჩემი გული. წარმოუდგენლად გემრიელი ბლინები....

მაისი 15, 2023

მინდა შევაქო ის ადამიანი, ვინც მოიფიქრა ასეთი შესანიშნავი...

მაისი 15, 2023

შვრიის ფაფა + კომბოსტო = გემრიელი განტოლება, რომელიც...

მაისი 11, 2023

ამ ცხარე კერძისთვის სულსაც გაჰყიდით! 😍

მაისი 9, 2023

ზაფხულში ბევრ ალუბალს ვყინავ, რომ მთელი წლის განმავლობაში...

მაისი 3, 2023

ამ დესერტის 3 რეცეპტი მოეწონება ერთდროულად გემრიელი და...

მაისი 3, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ასეთ ნაყინს მაღაზიაში ვეღარ ნახავ. აი რატომ ვაკეთებ ლიმონის პლომბირს ჩემი ხელით! 🍋 🍨

  • 2

    დიეტოლოგმა მირჩია ეს კომბოსტოს სალათები. მივირთმევ გარნირის გარეშე ღამითაც კი და კვირაში სამ კილოგრამს ვიკლებ!

  • 3

    ჩემი საფირმო რეცეპტის მიხედვით მომზადებული კიტრი სუფრიდან უფრო სწრაფად მიფრინავს, ვიდრე ხორცი. 🥒😁

  • 4

    ჭამეთ ეს სალათი 3 ჯერ დღეში 2 დღის განმავლობაში ზედიზედ და ზედმეტი ფუნტი აორთქლდება!

  • 5

    ფაიფურივით კანი 40 წლის შემდეგაც. შოკისმომგვრელი განსხვავება პირველი გამოყენების შემდეგ.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა