POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

“პოლ-რობსონი”, შოკოლადი-არაჟნის ტორტი 80-იანი წლებიდან.

by ekaterine მარტი 11, 2019
მარტი 11, 2019

ბავშვობაში მაგიდაზე ამ ტორტის დანახვა ყოველთვის დღესასწაული იყო. დიასახლისები ყოველთვის აცხობდნენ კაკაოს ფირფიტების და არაჟნის კრემის ტორტს. დესერტი ყოველთვის გამოდიოდა გემრიელი, ნოყიერი და არომატული.

ტორტს სახელწოდება შეერქვა სახელგანთქმული ბარიტონის, მომღერლისა და მსახიობის პოლ რობსონის პატივსაცემად, რომელიც საბჭოთა კავშირს ეწვია არაერთხელ (1934 წელს პირველად). 1964 წელს “კრუგოზორის” ჟურნალმა რობსონზე დაწერა: “ის, ვინც პოლ რობსონს მოუსმენს ერთხელ მაინც, არ დაივიწყებს მის ხმას”.

რჩევები ინგრედიენტებზე: კეფირი უნდა იყოს 2,5 % ცხიმის შემცველი. კარაქი არ შეცვალოთ მარგარინით. კაკაო უნდა იყოს მაღალი ხარისხის, რადგან ტორტის გემო დამოკიდებულია მასზე. არაჟანი უნდა იყოს ცხიმის მაღალი შემცველობის.

ყველა ინგრედიენტი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის, არაჟანი კი უშუალოდ მომზადების დროს გამოიღეთ მაცივრიდან.

შემადგენლობა

ხორბლის ფქვილი 300 გ

კეფირი 250 მლ

შაქარი 200 გ

კარაქი 80 გ

კვერცხი 2 ც.

კაკაო პუდრი 2 ს/კ.

სოდა 1 ჩ/კ.

ვანილის შაქარი 10 გრ

არაჟანი 600 გ

შაქრის პუდრი 80 გ

კაკალი 100 გ

მომზადება

ღრმა თასში, აურიეთ კაკაოს ფხვნილი, გაცრილი ფქვილი და სოდა. ცალკე, აურიეთ კვერცხებში ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი. ჩაასხით გამდნარი კარაქი, ათქვიფეთ. ჩაასხით კეფირი და ისევ ათქვიფეთ. ჩაასხით თხევადი ნარევი მშრალში და აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.

 

25 სმ დიამეტრის ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, წაუსვით ცხიმი და ჩაასხით ცომი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 45-50 წუთი. გამოიღეთ, გააციეთ, ზედაპირი დანით შემოაჭერით თანაბრად( შეინახეთ მოსაყრელად) და ბისკვიტი სიბრტყეზე გაჭერით სამ ნაწილად.

 

ათქვიფეთ არაჟანი შაქრის პუდრასთან ერთად, დაამატეთ დაფქვილი კაკალი და აურიეთ.

 

ააწყვეთ ტორტი. დაკრემეთ თითოეული ფირფიტა და შეაერთეთ. ზემოდან მოაყარეთ ნამცხვრის ნაფხვენი. შეგიძლიათ მორთოთ ალუბლით, კაკლით, შავი ქლიავით.

 

გემრიელი ფირფიტები იდეალურად კომბინირებულია კრემთან და კაკალთან. არაჟანი აძლევს მომჟავო გემოს, რაც პიკანტურს ხდის ტორტის გემოს. შეინახეთ რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებსაც!

1 FacebookEmail
previous post
გემრიელი, არომატული ბელიაშები ნებისმიერ ადამიანში გააღვიძებს კულინარიულ ნიჭს!
next post
გვიხსნის დაღლილობისაგან, გვიცავს გრიპისგან, ციროზისგან. ეს არის ვიტამინების შემნახველი ბანკი.

Related Articles

იტალიელებმა ნამდვილად ბევრი რამ იციან დესერტების შესახებ. ეს...

მაისი 18, 2023

კიევის ტორტზე უკეთესია და თან ადვილად გამოსაცხობი. გავიქეცი,...

მაისი 18, 2023

სურნელოვანი დრესინგის წარმოუდგენელი რეცეპტი, რომელიც ყველა თქვენს მეგობარს...

მაისი 15, 2023

მე ვერ წარმომედგინა ჭარხალი ქაშაყისა და მაიონეზის გარეშე,...

მაისი 15, 2023

მისმა სურნელმა მოიგო ჩემი გული. წარმოუდგენლად გემრიელი ბლინები....

მაისი 15, 2023

მინდა შევაქო ის ადამიანი, ვინც მოიფიქრა ასეთი შესანიშნავი...

მაისი 15, 2023

შვრიის ფაფა + კომბოსტო = გემრიელი განტოლება, რომელიც...

მაისი 11, 2023

ამ ცხარე კერძისთვის სულსაც გაჰყიდით! 😍

მაისი 9, 2023

ზაფხულში ბევრ ალუბალს ვყინავ, რომ მთელი წლის განმავლობაში...

მაისი 3, 2023

ამ დესერტის 3 რეცეპტი მოეწონება ერთდროულად გემრიელი და...

მაისი 3, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ასეთ ნაყინს მაღაზიაში ვეღარ ნახავ. აი რატომ ვაკეთებ ლიმონის პლომბირს ჩემი ხელით! 🍋 🍨

  • 2

    დიეტოლოგმა მირჩია ეს კომბოსტოს სალათები. მივირთმევ გარნირის გარეშე ღამითაც კი და კვირაში სამ კილოგრამს ვიკლებ!

  • 3

    ჩემი საფირმო რეცეპტის მიხედვით მომზადებული კიტრი სუფრიდან უფრო სწრაფად მიფრინავს, ვიდრე ხორცი. 🥒😁

  • 4

    ჭამეთ ეს სალათი 3 ჯერ დღეში 2 დღის განმავლობაში ზედიზედ და ზედმეტი ფუნტი აორთქლდება!

  • 5

    ფაიფურივით კანი 40 წლის შემდეგაც. შოკისმომგვრელი განსხვავება პირველი გამოყენების შემდეგ.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა