• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

“პოლ-რობსონი”, შოკოლადი-არაჟნის ტორტი 80-იანი წლებიდან.

by ekaterine მარტი 11, 2019
მარტი 11, 2019

ბავშვობაში მაგიდაზე ამ ტორტის დანახვა ყოველთვის დღესასწაული იყო. დიასახლისები ყოველთვის აცხობდნენ კაკაოს ფირფიტების და არაჟნის კრემის ტორტს. დესერტი ყოველთვის გამოდიოდა გემრიელი, ნოყიერი და არომატული.

ტორტს სახელწოდება შეერქვა სახელგანთქმული ბარიტონის, მომღერლისა და მსახიობის პოლ რობსონის პატივსაცემად, რომელიც საბჭოთა კავშირს ეწვია არაერთხელ (1934 წელს პირველად). 1964 წელს “კრუგოზორის” ჟურნალმა რობსონზე დაწერა: “ის, ვინც პოლ რობსონს მოუსმენს ერთხელ მაინც, არ დაივიწყებს მის ხმას”.

რჩევები ინგრედიენტებზე: კეფირი უნდა იყოს 2,5 % ცხიმის შემცველი. კარაქი არ შეცვალოთ მარგარინით. კაკაო უნდა იყოს მაღალი ხარისხის, რადგან ტორტის გემო დამოკიდებულია მასზე. არაჟანი უნდა იყოს ცხიმის მაღალი შემცველობის.

ყველა ინგრედიენტი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის, არაჟანი კი უშუალოდ მომზადების დროს გამოიღეთ მაცივრიდან.

შემადგენლობა

ხორბლის ფქვილი 300 გ

კეფირი 250 მლ

შაქარი 200 გ

კარაქი 80 გ

კვერცხი 2 ც.

კაკაო პუდრი 2 ს/კ.

სოდა 1 ჩ/კ.

ვანილის შაქარი 10 გრ

არაჟანი 600 გ

შაქრის პუდრი 80 გ

კაკალი 100 გ

მომზადება

ღრმა თასში, აურიეთ კაკაოს ფხვნილი, გაცრილი ფქვილი და სოდა. ცალკე, აურიეთ კვერცხებში ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი. ჩაასხით გამდნარი კარაქი, ათქვიფეთ. ჩაასხით კეფირი და ისევ ათქვიფეთ. ჩაასხით თხევადი ნარევი მშრალში და აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.

 

25 სმ დიამეტრის ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, წაუსვით ცხიმი და ჩაასხით ცომი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 45-50 წუთი. გამოიღეთ, გააციეთ, ზედაპირი დანით შემოაჭერით თანაბრად( შეინახეთ მოსაყრელად) და ბისკვიტი სიბრტყეზე გაჭერით სამ ნაწილად.

 

ათქვიფეთ არაჟანი შაქრის პუდრასთან ერთად, დაამატეთ დაფქვილი კაკალი და აურიეთ.

 

ააწყვეთ ტორტი. დაკრემეთ თითოეული ფირფიტა და შეაერთეთ. ზემოდან მოაყარეთ ნამცხვრის ნაფხვენი. შეგიძლიათ მორთოთ ალუბლით, კაკლით, შავი ქლიავით.

 

გემრიელი ფირფიტები იდეალურად კომბინირებულია კრემთან და კაკალთან. არაჟანი აძლევს მომჟავო გემოს, რაც პიკანტურს ხდის ტორტის გემოს. შეინახეთ რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებსაც!

1
FacebookEmail
previous post
გემრიელი, არომატული ბელიაშები ნებისმიერ ადამიანში გააღვიძებს კულინარიულ ნიჭს!
next post
გვიხსნის დაღლილობისაგან, გვიცავს გრიპისგან, ციროზისგან. ეს არის ვიტამინების შემნახველი ბანკი.

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 4

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC