არსებობს ფრაზები, რომლებიც ასოცირდება რაღაც გემრიელთან. იტალიური პასტა, ფრანგული კრუასანი, თურქული ტკბილეული. ამ უკანასკნელს განსაკუთრებული ყურადღება ეთმობა. ბაქლავა, რახათ-ლუხუმი, დონერ-ქებაბი, რევანი, ბორექი.
თურქული რევანი გვახსენებს მანის. ის გაჟღენთილია სიროფით, რომელიც არავის ტოვებს გულგრილს.
რევანი
ინგრედიენტები
კვერცხი 6 ცალი.
შაქარი 390 გ
მანი 140 გ
ხორბლის ფქვილი 70 გრ
წყალი 220 მლ
გლუკოზა 30 გ
მზესუმზირის ზეთი 1 ს/კ.
შაქრის პუდრა 1 ს/კ.
მომზადება
კვერცხის გულები გავაცალკევოთ ცილებისგან. გულები ავთქვიფოთ 100 გრ. შაქართან ერთად გათეთრებამდე.
დაამატეთ მანანის ბურღული და გაცრილი ფქვილი და აურიეთ.
ათქვიფეთ კვერცხის ცილა 40 გრ შაქართან ერთად ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ეს ორივე მასა შეურიეთ ერთმანეთს.
ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაზე დაასხით ეს ორიგინალური ცომი.
გამოაცხეთ 170 გრადუსზე 20-30 წუთის განმავლობაში.
სანამ ნამცხვარი ცხვება, მოამზადეთ სიროფი დასანამად. აადუღეთ წყალი, დაამატეთ 250 გრ. შაქარი და გლუკოზა. ურიეთ შაქრის გახსნამდე.
ღუმელიდან გამოიღეთ ნამცხვარი და მოასხით ცხელი სიროფი.
გააციეთ და ზემოდან მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
რეცეპტი მარტივია და სწრაფად დაიპყრობს ყველა დიასახლისის გულს. გასინჯვისას მეგობრები რეცეპტის ჩაწერას მოგთხოვენ. იმდენად რბილია და გაჟღენთილი, ჩაის გარეშეც შეგიძლიათ მიირთვათ.