თხელი ცომი და ხორცის უხვი შიგთავსი ნებისმიერის გულს დაიპყრობს. ისეთი არომატი დადგა, რომ მეზობლებიც კი მესტუმრნენ.

by ekaterine

ოსურ ღვეზელს სხვადასხვა შიგთავსით აცხობენ: ყველით, ლობიოთი, ფარშით, კარტოფილით, ხაჭოთი.

შემადგენლობა

კეფირი 150 მლ

წყალი 100 მლ

მზესუმზირის ზეთი 50 მლ

კარაქი 45 გრ

ხორბლის ფქვილი 450-500 გ

შაქარი 0.5ს/კ

მარილი 0.5 ჩ/კ.

საფუარი 0.5 ს/კ

ფარში ძროხის 700 გ

ხახვი 0.5 ცალი.

ნიორი 2 კბილი.

მწვანილი 1 კონა

ქონდარი 0.5 ჩ/კ

. ხორცის ბულიონი გემოვნებით

შავი წიწაკა (დაფქვილი), წითელი წიწაკა გემოვნებით.

მომზადება

შეურიეთ ერთმანეთს წყალი, შაქარი და საფუარი. დატოვეთ 10 წუთით. დაუმატეთ კეფირი, ზეთი, 0,5 ჩ/კ. მარილი და 25 გრ. გამდნარი კარაქი.

დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. დააფარეთ ზემოდან და თბილ ადგილას დადგით დაახლოებით 60 წუთით.

სამუშაო ზედაპირს წაუსვით ზეთი და გადმოიღეთ ზედ ცომი.

 

გულსართის მოსამზადებლად შეურიეთ ფარშში დაფქვილი მწვანილი, ხახვი, ნიორი, მარილი, წიწაკა, სუნელები. დაამატეთ წყალი ან ბულიონი და აურიეთ.

 

ცომი გაყავით სამ ნაწილად. გაათხელეთ მრგვლად და ზედ მოათავსეთ გულსართის მესამედი.

 

მოუკარით ცომს პირი.

 

ფრთხილად მოათავსეთ გამოსაცხობ ცხიმწასმულ ტაფაში ღვეზელი და გაათხელეთ ისე, რომ სიმაღლე ჰქონდეს 1 სმ. შუაში ცომი გახვრიტეთ, რომ გამოცხობის დროს გამოვიდეს ორთქლი და ღვეზეი კარგად გამოცხვეს.

 

250 გრადუსზე ახურებულ ღუმელში შედგით 12-15 წუთით. ასეთი წესით გამოაცხეთ მეორე და მესამე ღვეზელიც. ზემოდან ცხელს წაუსვით დარჩენილი კარაქი.

 

Related Articles