როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ხრაშუნა “სნიკერსი”.

by ekaterine

ნამცხვარი “სნიკერსი “

ბისკვიტი :

კვერცხი 5ც

შაქარი 170გრ

თაფლი 1ს/კ

კაკაო 1ს/კ

გამაფხვიერებელი 1ჩ/კ

სახამებელი 2ს/კ

ფქვილი 170გრ

კრემი :

კარაქი 400გრ

მოხარშული ზგუშონი 2ქილა

200გრ ნიგოზი ან მიწის თხილი

კრემში ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ, შოკოლადის კრეკერები თუ ბეზეს არ გამოაცხობთ

ბეზე :

კვერცხი 4ც

შაქარი 200გრ

შოკოლადის გლაზური :

კაკაო 3ს/კ

შაქარი 3ს/კ

რძე 3ს/კ

კარაქი 50გრ

მომზადება :

ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა, დავუმატოთ შაქარი და კარგად გავთქვიფოთ, შემდეგ კვერცხის გული, თაფლი, ბოლოს დავუმატოთ დარჩენილი მშრალი ინგრედიენტები, მიღებული მასა მოვათავსოთ 26სმ ფორმაზე, გამოვაცხოთ 180°ზე დაახლოებით 30 წუთი.

კრემი :

ავთქვიფოთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი და დავუმატოთ მოხარშული ზგუშონი, შეგიძლიათ გამოიყენოთ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი.

ბეზეს მოსამზადებლად გავთქვიფოთ კვერცხის ცილა და დავუმატოთ შაქარი, მოვათავსოთ ბეზეც 26 სმ ფორმაზე, 100°ზე დაახლოებით 2საათი, ასევე მოვიტოვოთ პატარა ბეზე და ცალკე გამოვაცხოთ გასაფორმებლად.

ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, წავუსვათ კრემი, ნიგოზი შევურიოთ კრემში, შემდეგ დავადოთ ბეზე, კრემი და ბისკვიტი, ზედა ფენასაც წავუსვათ კრემი, მოვაყაროთ ნიგოზი, დავადოთ ბეზე და მოვასხათ შოკოლადის გლაზური.

Related Articles