დესერტი არა მხოლოდ მარტივი, არამედ ძალიან შთამბეჭდავია. ვაშლის ღვეზელი 20 წუთში – ჩემი მორიგი სწრაფი და საყვარელი რეცეპტი!

ყველა დიასახლისს აქვს თავისი საყვარელი დესერტის რეცეპტი, რომელსაც სტუმრების გამოჩენისთანავე ამზადებს, რა თქმა უნდა ეს უნდა იყოს სწრაფი, მაგრამ გემრიელი, რომელიც დიდხანს დაამახსოვრებს ყველას თავს. ზოგისთვის ეს არის შარლოტკა, ზოგისთვის ღვეზელი ჯემით.

გთავაზობთ ვაშლის ღვეზელის მარტივ რეცეპტს, რომელიც ძალიან შთამბეჭდავია და შეგიძლიათ ჩაინიშნოთ, აუცილებლად გამოგადგებათ რთულ სიტუაციებში.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 3 ჭიქა

შაქარი 1 ჭიქა

კარაქი 150 გ

კეფირი 200 გ

კვერცხი 1 ც.

ვაშლი 3 ცალი

სოდა 1 ჩ/კ

მარილი გემოვნებით

ძმარი-1-2 ს/კ

მომზადება

აურიეთ ერთმანეთში შაქარი, კარაქი, კვერცხი, კეფირი და მარილი. ჩაასხით სოდა ძმარში გაზავებული, დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი.

მიათავსეთ ცხიმწასმულ ფორმაში და გაათხელეთ.

გარეცხილი ვაშლი დაჭერით თხელ ნაჭრებად, არ უნდა გაფცქვნათ. დააწყვეთ ზემოდან ცომზე.

200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შედგით 20 წუთით.

ეს არომატული ვაშლის ღვეზელი გაალამაზებს საოჯახო საღამოს. ამიტომ სცადეთ ახლავე და ყოველდღე მოისურვებთ მის მომზადებას.

Loading...