ზ ღ ა პ ა რ ი
ინგრედიენტები:
ცომისთვის:
4 კვერცხი
200 გრ. შაქარი
80 გრ. კარაქი
2 ჩ/კ. სოდა 4 ჩ/კ. ძმრით
ვანილი
2 ს/კ. კაკაო
3,5 ჭიქა ფქვილი
ბეზე
4 კვერცხის ცილა
200 გრ. შაქრის პუდრა
კრემი:
200 გრ. შესქ.რძე
100 გრ. კარაქი
მოხარშული რძის კრემი:
0,5 ლ რძე
1 ჭიქა შაქარი
1 ,5 ჭიქა ფქვილი
ცომი:
4 კვერცხი ცილიან გულიანად და 2 ჭიქა ნახევარი (200გრ.)შაქარი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე.დავამატოთ 80 გრ.კარაქი გამდნარი და შეგრილებული, ნახევარ ლიტრ მაწონში წინასწარ ჩავასხათ 4ს.კ.ძმარში გახსნილი 2ჩ.კ.სოდა, შემდეგ დავამატოთ მასას და გავაგრძელოთ თქვეფა, დავამატოთ ვანილი, 3 ჭიქაზე ცოტა მეტი ფქვილი, 2 ს.კ კაკაო. ეს მასა გავყოთ სამად. გამოვაცხოთ ქაღალდდაფენილ და კარაქწასმულ ჟარონაზე, ცომი არის დასასხმელი, ცოტა მოვიტოვოთ ცომი და გამოვაცხოთ პატარა, რომელსაც გამოვიყენებთ ზემოდან და გვერდებზე მოსაყრელად.
ბეზე:
4კვერცხის ცილა ამოვიყვანოთ ღრუბელივით, დავამატოთ 200გრამიანი ჭიქით შაქრის პუდრა, ვთქვიფოთ გამყარებამდე, იგივე ფორმაში დავაფინოთ საცხობი ქაღალდი და გამოვაცხოთ 100გრადუსზე, მარტო ქვედა ცხობით, ჟარონა დავდოთ სულ ზემოთ, დაახლოებით 1 საათი.
კრემი:
პირველ ფენას რძის ფაფის კრემი, მეორე ფენაზე ცივი კრემი: ნახევარი ქილა შესქ. რძე, დავამატოთ 100გრ.კარაქი, დავადოთ ბეზე და ზემოდან ისევ გადავუსვათ ცოტა ცივი კრემი, დავადოთ მესამე ფენა , წავუსვათ რძის კრემი, მოვაყაროთ თავისივე ნაფხვენი და შოკოლადი.
მეორე დღეს ბეზე ისევ ხრაშუნა იყო.