“ბერძნული ღვეზელი”.

by ekaterine

” ბერძნული ღვეზელი”.

მარტივად მოსამზადებელი და ძალიან გემრიელი.

მასალა:

სოკო-800გრ,

ქათმის ფილე-300გრ,

მარილი,პილპილ,ძირა,ხმ.ქინძი,ოხრახუში გემოვნებით,

არაჟანი ან მაიონეზი-3 ს/კ,

რძე ან ნაღები -50 მლ,

ბულგარული წიწაკა-1 ც,

ხახვი-1 ც( დიდი),

პომიდორი-1ც( პატარა).

საფუვრიანი ცომი.

მომზადება:

ქათმის ფილე დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და მოვთუშოთ ზეთში 5 წთ, შემდეგ დავამატოთ დაჭრილი ბულგარული წიწაკა და პომიდორი, ვთუშოთ კიდევ 5 წთ.

ცალკე მოვთუშოთ სოკო ხახვთან ერთად, დავამატოთ ხმ, ქინძი, პილპილი, ძირა. როცა მოითუშება დავამატოთ ქათმის ფილეს მასა, ბოლოს დავამატოთ მარილი, არაჟანი ან მაიონეზი და რძე ან ნაღები. ვთუშოთ 3-5 წთ, გადმოვდგათ, დავაყაროთ ოხრახუში და შევაგრილოთ.

საფუვრიანი ცომი გავაბრტყელოთ, პერგამენტის ქაღალდი ან ფოლგა დავაფინოთ ჟარონაზე და გადავიტანოთ ცომი. დავადოთ ცომს გულსართი,გავანაწილოთ მთელს ზედაპირზე და მოვრთოთ ცომის პატარა ფიგურებით( ან ისე დავტოვოთ).

შევდგათ წინასწარ 220 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთით. უგემრიელესია. გისურვებთ წარმატებებს!

Related Articles