ამ რეცეპტით მომზადებული ფლავი ძალიან გემრიელია და ხშირად ამზადებენ აზერბაიჯანში.
ძველად ასე მომზადებული ფლავით მხოლოდ წარჩინებულ ადამიანებს უმასპინძლდებოდნენ.
სამეფო ფლავის რეცეპტი
ინგრედიენტები:
ლავაში- 2 შეკვრა
სტაფილო- 2ცალი
ნიორი- 3 კბილი
ქიშმიში- 150გ
კურკუმა- გემოვნებით
ბრინჯი- 1 კგ
საქონლის ხორცი- 800გ
ხახვი- 1 თავი
შავი ქლიავი- 200გ
კარაქი- 70გ
მარილი- გემოვნებით
მომზადების წესი:
ადუღებულ მარილიან წყალში მოხარშეთ ბრინჯი.
ღრმა ტაფაში ან ქვაბში ჩააფინეთ ლავაში ისე, როგორც ფოტოზეა.
დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ კარაქი.
სტაფილო და ხახვი გაარჩიეთ და დაჭერით, ხორცი დაჭერით ნაჭრებად და მოშუშეთ ყველაფერი დაბალ ცეცხლზე.
შავი ქლიავი და ქიშმიში გარეცხეთ. აურიეთ ბრინჯი, ჩირი და ხორციანი მასა ერთმანეთში.
ეს მასა მოათავსეთ ლავაშის ფურცლებზე, მოაყარეთ კურკუმა, მთლიანი ნივრის კბილები, მოასხით ზეთი. გადააფარეთ ლავაში, წაუსვით მცენარეული ზეთი და შედგით ღუმელში 180 გრადუსზე.
მზა ფლავი დაჭერით ღვეზელივით.