ნამცხვარი “პელე”.

by ekaterine

ინგრედიენტები:

3 კვერცხი
ჭიქა ნახევარი შაქარი
2 ს/კ გამდნარი კარაქი ( ზეთიც შეიძლება)
2 ს/კ  კაკაო
3 ჭიქა ფქვილი
1 ჭიქა რძე
ვანილი, სოდა ძმრით

მომზადება:

ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან ერთად, დაამატეთ გამდნარი კარაქი, ნელთბილი რძე, კაკაო, სოდა-ძმრით და ფქვილი.

გამოდის დასასხმელი მასა, ნახევარი საათი დაასვენეთ მაცივარში გამოცხობამდე და შემდეგ გამოაცხვეთ 2 ფენად.

გვერდები ჩამოაჭერით და ნამცხვარს ზემოდან მოაფხვენით.

კრემი:

1 ლიტრა რძეზე 8 ს/კ ფქვილი და მოადუღეთ ფაფა უშაქროდ, ფაფა რომ გაცივდება,300გრ კარგად ამოყვანილ შერბილებულ კარაქთან ერთად ათქვიფეთ და ნელნელა ამატეთ ჭიქა ნახევარი შაქარი, 1 ს/კ კაკაო, ვანილი 1 ვალი და ცოტა კონიაკი ან ლიქიორი.

Related Articles