გთავაზობთ კეისრის სალათს ორაგულთან ერთად – ეს არის გემოს და კომპონენტების კომბინაცია სრულყოფილებისკენ!
შემადგენლობა:
სალათის ფოთლების ერთი კონა.
ორაგული 300 გ
ბატონი 300 გ
ყველი პარმეზანი 40 გ
კვერცხის გული 1 ც.
ზეითუნის ზეთი 5 ს/კ.
მდოგვი 1 ჩ/კ.
ლიმონის წვენი 2 ს/კ.
ნიორი 2 კბილი.
ანჩოუსი (ხამსა) 50 გ
მარილი გემოვნებით
შავი წიწაკა (დაფქვილი) გემოვნებით
მომზადება:
ათქვიფეთ ბლენდერში კვერცხის გული, მდოგვი, ლიმონის წვენი, ანჩოუსი, ერთი კბილი ნიორი, ზეითუნის ზეთი. თუ დასჭირდება დაამატეთ მარილი. ამ მასას დაუმატეთ გახეხილი ყველის ნახევარი და აურიეთ.
მოამზადეთ ორცხობილები. კუბიკებად დაჭერით პური, ზეთიან ტაფაზე შეწითლებამდე გააშრეთ.
დაჭრით ორაგული პატარა კუბიკებად, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, ტაფაზე შეწვით ყველა მხრიდან.
გამზადებული თევზი გააციეთ.
სალათის ფოთლები გარეცხეთ, წლისგან დაწურეთ და ხელით დაანაწევრეთ. მოასხით სოუსი, ზემოდან დააწყეთ თევზი, შემდეგ ორცხობილები და გახეხილი ყველის ნახევარი.
სალათი “ცეზარი”ითვლება კულინარიული შემოქმედების საფუძვლად.