როდესაც თავისუფალი დრო არასაკმარისია, მაგრამ გვინდა რაღაც გემრიელი ჩაისთან, ვიღებ ამ რეცეპტს ჩემი კულინარიული ჩანაწერების წიგნიდან. ბერლინის მაფინები- შესანიშნავია და ადვილად მზადდება, რომელიც კმაყოფილს დატოვებს ყველას თქვენს სახლში.
მაფინები არის სურნელოვანი, მსუბუქი და ჰაეროვანი, მათ ბერლინურებს უწოდებენ, რადგან აქვთ ჰყავს ბერლინის ფუნთუშების მსგავსი შიგთავსი. საუკეთესო ამბავი ის არის, რომ თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ჯემი (მთავარია, რომ ის სქელი იყოს), თუმცა პირადად მე ყველაზე მეტად მირჩევნიასმაროდინის ჯემი.
გაგანდობთ საიდუმლოს როგორ გამოაცხოთ მაფინები ბერლინის ფუნთუშების საფუძველზე!
შემადგენლობა:
240 გ ფქვილი
1 ს/კ. საცხობი ფხვნილი
1.5 ჩ/კ. დაფქვილი დარიჩინი
1 კვერცხი
130 გრ შაქარი
260 გრ რძე
80 მლ მცენარეული ზეთი
4 ს/კ. ჯემი
მომზადება:
ფქვილში შეურიეთ გამაფხვიერებელი, დარიჩინი.
ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი 90 გრ. შაქართან ერთად. შეურიეთ ფქვილში და კარგად აურიეთ.
ჩართეთ ღუმელი, პარალელურად გახსენით ნებისმიერი ჯემი, მაფინების ფორმაში ჩადეთ სუფრის კოვზით ცომი, ჩაის კოვზით ჯემი.
ჯემის ზემოდნ ჩადეთ ისევ ცომი, რომ დაიფაროს. 40 გრ. შაქარი და 1 ჩ/კ დარიჩინი აურიეთ ერთმანეთში და მოაყარეთ მაფინებს.
გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთით.