ის უნიკალური შემთხვევა, როდესაც ტკბილ-ცხარე გემო იდეალურად დაბალანსებულია!

by ekaterine

მეხიკანოს სოუსი-რომლითაც ცხარე საჭმლის მოყვარულები აღფრთოვანდებიან.

ქლიავის სოუსის მომხიბლავი არომატი უმოკლეს დროში გაგიღვიძებთ მადას.  ზამთრისთვის გემრიელი მეხიკანოს სოუსის მოხუფვით, არ მოგიწევთ ფიქრი იმაზე, თუ რა მიირთვათ ხორცთან ერთად. არჩევანი აშკარა იქნება.

ეს ქლიავის სოუსი შესანიშნავად აბალანსებს ტკბილსა და ცხარეს. ტკბილი ხილი, ცხარე წიწაკა და პიკანტური ნიორი საწებელს საოცრად გემრიელს ხდის. ცხარე საკვების მოყვარულები ამას აუცილებლად დაამატებენ საყვარელ რეცეპტების სიას.

როგორ მოვამზადოთ საუკეთესო მექსიკური სოუსი

იმისათვის, რომ სოუსი მაქსიმალურად არომატული და გემრიელი იყოს, გირჩევთ გამოიყენოთ მხოლოდ მწიფე ხილი. ჯერ ბოლომდე არ დამწიფებულ ქლიავს არ შეიძლება ეწოდოს შესაფერისი ინგრედიენტი ასეთი მომზადებისთვის.

ინგრედიენტები

ქლიავი 2 კგ

ბულგარული წიწაკა 1 კგ

ჩილის წიწაკა 6 ც

ნიორი 5 ც

ტომატის პასტა 500 გრ

ძმარი 150 მლ

შაქარი 400 გრ

მარილი 3 ს.კ.

მზესუმზირის ზეთი 150 მლ

მომზადება

ქლიავი კარგად გარეცხეთ. ამოიღეთ თესლი. დავჭრათ ისინი 4 ნაწილად. ხილი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

გარეცხეთ ბულგარული წიწაკა. ამოიღეთ ღერო და თესლი. წიწაკა დავჭრათ სასურველ ნაჭრებად. გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ქლიავის კონტეინერში. საფუძვლიანად აურიეთ. ცხარეი წიწაკა გავრეცხოთ. ამოიღეთ ღეროები. წიწაკა დავჭრათ ნაჭრებად. გაატარეთ ის და ნიორი ხორცსაკეპ მანქანაში ცალკე კონტეინერში.

ქლიავი და ბულგარული წიწაკა დადგით ცეცხლზე სქელძირიანი ქვაბით.  მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ შეამცირეთ ცეცხლი და გააჩერეთ ნახევარი საათის განმავლობაში.

ცხელ ნარევს დაუმატეთ ცხარე წიწაკა და ნიორი. დაამატეთ მარილი, შაქარი, მზესუმზირის ზეთი და ტომატის პასტა. აურიეთ კარგად. მოხარშეთ კიდევ 20 წუთი, რეგულარულად აურიეთ.

სოუსი გადმოდგით ცეცხლიდან და დაასხით სუფრის ძმარი. აურიეთ კარგად. ჩაასხით ცხელი სოუსი სტერილიზებულ ქილებში. დახურეთ იგი ხუფებით. გავაციოთ მთლიანად.

ხორცს შეიძლება დაემატოს სქელი, პიკანტური, ზომიერად ცხარე სოუსი, როგორც მირთმევისას, ასევე მომზადების ეტაპზე. ზოგიერთი დიასახლისი მასში ამარინადებს ძროხის და ღორის ხორცს. რამდენიმე საათის შემდეგ ისინი იწყებენ ხორცის შეწვას. მეხიკანოს სოუსი შესანიშნავად ასრულებს თავის საქმეს. ამიტომ, ამ გზით დამარინადებულ ხორცს მდიდრული გემო აქვს.

Related Articles