ბავშვებს არ უყვართ ხაჭო, თუნდაც შაქრით და ხილის ნაჭრებით. მათი ამ ჯანსაღი პროდუქტით გამოკვების ერთადერთი გზაა ჩემი რეცეპტის მიხედვით ფუმფულა ჩიზქეიქების მომზადება. ხრაშუნა ტკბილი ქერქი ამ კერძს კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.
იცოდით, რომ ხაჭო მოხარშვისას არ კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს? ეს ნიშნავს, რომ ხაჭოს ბლინები არის ისეთი მნიშვნელოვანი მიკროელემენტების შესანიშნავი წყარო, როგორიცაა კალციუმი, ფოსფორი და ცილა. კერძი სასარგებლოა არა მხოლოდ ბავშვებისთვის, არამედ უფროსებისთვისაც.
როგორ მოვამზადოთ ფუმფულა ჩიზქეიქები შაქრით ტაფაში
თუ ტაფაზე შემწვარი კერძები არ მოგწონთ, ხაჭოს ბლინების მომზადება ღუმელშიც შეიძლება. კერძი საუკეთესოა მიირთვათ არაჟანთან, შესქელებულ რძესთან, ჯემთან ან ხილისა და კენკრის ნაჭრებთან ერთად.
ინგრედიენტები
ხაჭო 300 გრ
ხორბლის ფქვილი 250 გრ
გამაფხვიერებელი 10 გრ
კვერცხი 1 ც
შაქარი 160 გრ
მარილი 1 მწიკვი
ვანილი გემოვნებით
მზესუმზირის ზეთი 150 მლ
მომზადება
ხაჭო შეურიეთ 100გრ შაქარს, კვერცხს, ვანილს და მარილს ერთგვაროვნებამდე.
ფქვილი გავცრათ გამაფხვიერებელთან ერთად, მოვზილოთ არაწებოვანი ცომი, გავყოთ 4 ნაწილად, გავაბრტყელოთ ძეხვის ფორმით და დავჭრათ ნაჭრებად. მიეცით ნაჭრებს სამკუთხედის ფორმა.
ტაფაზე გააცხელეთ მზესუმზირის ზეთი და შეწვით ჩიზქეიქები მოხარშვამდე. შემდეგ ამოავლეთ შაქარში.
რას ფიქრობთ ტაფაში ჩიზქეიქების მომზადების იდეაზე? ხრაშუნა შაქრის ქერქის წყალობით კერძი უფრო გემრიელი და საინტერესო გამოდის. მომზადებაზე დახარჯავთ არაუმეტეს 15 წუთისა, ამიტომ კერძი შესანიშნავია ჯანსაღი კვებისთვის. მოგწონთ ჩიზქეიქები?