თუ გაქვთ ყაბაყი და ერთი კოვზი ფქვილი, მოამზადეთ მარტივი ვახშამი 15 წუთში.

by ekaterine

ჩვეულებრივი კარტოფილის ბლინები მიეკუთვნება იმ კერძების კატეგორიას, რომლებიც შეგხვდებათ როგორც გზისპირა კაფეში, ასევე ძვირადღირებულ რესტორანში. ეს ვარდისფერი კერძი ყველას მოეწონება, მაგრამ მათ ერთი ნაკლი აქვს: კარტოფილისგან მზადდება, რაც იმას ნიშნავს, რომ ძალიან კალორიულია. გირჩევთ ყველას, ვინც საკუთარ ფიგურაზე ზრუნავს, ამ ყაბაყის ბლინების მომზადებას იწვევს.

როგორ მოვამზადოთ დიეტური ბლინები ყაბაყისგან

ამ ყაბაყის ბლინების რეცეპტი უფრო მარტივია, ვიდრე კლასიკური: მასში კვერცხი არ არის და საჭიროა მხოლოდ ერთი კოვზი ფქვილი. ლამაზი ფერისა და პიკანტური ნოტისთვის გვჭირდება კურკუმა, ნიორი და შავი პილპილი. თქვენ მიიღებთ   მართლაც მარტივ და გემრიელ დიეტურ კერძს.

ინგრედიენტები
ყაბაყი 1 ც.

ხორბლის ფქვილი 1 ც.

ნიორი 3 კბილი

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

გაასუფთავეთ მსხვილი ყაბაყი, ამოიღეთ თესლი. ყაბაყი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე და კარგად გამოწურეთ ზედმეტი სითხე.

ხახვი წვრილად დაჭერით, ოღონდ არ დაფქვათ და არ გახეხეთ, რომ ზედმეტი წვენი არ გამოსცეს. ყაბაყს დაუმატეთ ხახვთან ერთად დაჭრილი ნიორი, მარილი და პილპილი, ფქვილი და ყველაფერი აურიეთ. მასის კონსისტენცია საკმაოდ წებოვანი უნდა იყოს .

 

მოამზადეთ ბლინები კოვზით პირდაპირ ზეთით გახურებულ ტაფაში და შეწვით 2 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს. იმისათვის, რომ ისინი კარგად გამომცხვარი იყოს, უმჯობესია ტაფას დააფაროთ თავსახური.

 

ახალი და ამავე დროს პიკანტური ნოტის დასამატებლად, გამოცდილი დიასახლისები გოგრის ბლინებს რეჰანს უმატებენ. იმის ცოდნა, თუ როგორ უნდა აირჩიოთ სანელებლები ნებისმიერი კერძისთვის, შეგიძლიათ ეს რეცეპტი უსასრულოდ გააუმჯობესოთ. ყაბაყის ბლინები არის გემრიელი ცალკე კერძი, რომელიც ადვილად გადაიქცევა ორიგინალურ გარნირად. გირჩევთ მიირთვათ  მაიონეზით. თუ თქვენმა მეგობრებმა ჯერ არ იციან კარტოფილის ბლინების მომზადება ყველაზე პოპულარული საზაფხულო ბოსტნეულისგან, გაუზიარეთ მათ ჩვენი იდეა!

Related Articles