აბრეშუმივით თხელი ბლინების მთელი დასტა 20 წუთში.

by ekaterine

მე  ყოველ კვირას ბლინებით ვანებივრებ მთელს ოჯახს. წონაში მატების არ ეშინიათ, ამიტომ დილიდანვე ითხოვენ საყვარელ კერძს. ზოგჯერ ბლინებს ისე მიირთმევენ, შევსების გარეშეც, მაგრამ უფრო ხშირად მას ავსებენ კრემით ან ჯემით. იმისთვის, რომ ცხობა ყველასთვის საკმარისი იყოს, ვამზადებ ბრენდირებულ ბლინებს 4 კვერცხზე.

ეს რეცეპტი ძალიან ადვილი დასამახსოვრებელია. მას აქვს 4 ძირითადი ინგრედიენტი, რომელთაგან ასევე არის 4, რაც სასაცილოა, რომ ასეთი მცირე რაოდენობით პროდუქტებიდან იღებთ პროდუქციის მთელ დასტას. საქმე ისაა, რომ 4 კვერცხის ბლინები ძალიან თხელია.

ინგრედიენტები

კვერცხი 4 ც

ხორბლის ფქვილი 4 ს.კ.

მარილი 0,5 ჩ/კ

შაქარი 3–4 ს.კ.

სახამებელი 4 ს.კ..

რძე 500 მლ მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

მომზადება

პირველი, შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები. ჩაყარეთ მარილი და შაქარი ღრმა კონტეინერში. დაამატეთ ხორბლის ფქვილი და კარტოფილის სახამებელი. აურიეთ.

იმავე კონტეინერში ათქვიფეთ 4 კვერცხი. ინგრედიენტები საფუძვლიანად უნდა იყოს შერეული. მე ამას ვაკეთებ კვების პროცესორის გამოყენებით, მაგრამ შეგიძლიათ ათქვიფოთ ხელის ბლენდერით, დაასხით თბილი რძე და რამდენიმე სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი. თქვენ უნდა გქონდეთ ცომი უამრავი ჰაერის ბუშტით.

გამოაცხვეთ ბლინები ცხელ ტაფაზე, დაასხით ერთნახევარი კოვზი ჯერზე. დააწყვეთ მზა პროდუქტები ერთმანეთზე, წაუსვით კარაქი.

კვირაში ერთხელ რეგულარულად ვამზადებ ყველაზე თხელ ბლინებს 4 კვერცხზე. საინტერესოა, რომ  ეს ტრადიცია ჩემს სახლში არ გაჩერებულა. გაზაფხულზე ბლინებს ვავსებ კრემ- ყველით და ჯემით, ზაფხულში კი ახალი კენკრით და ხილით ვავსებ. ნამდვილი საუზმე ჩემპიონებისთვის!

Related Articles