სათანადო საფუარის ცომის მომზადება ადვილი საქმე არ არის. პირველ რიგში, ფრთხილად უნდა იყოთ ინგრედიენტების პროპორციებთან. მეორეც, უნდა დაელოდოთ სანამ მოიზილება და გაიზრდება მოცულობაში. მაგრამ რა უნდა გააკეთო, თუ არ გინდა რისკზე წასვლა? თქვენთვის ნამდვილად უნივერსალური რეცეპტი ვიპოვე. იჩქარეთ და გახსენით თქვენი კულინარიული რვეულები: დღეს თქვენ შეისწავლით როგორ მოამზადოთ საფუარის ცომი მაცივარში.
ჩვენი ცომისთვის, თქვენ არ გჭირდებათ ლოდინი, სანამ საფუარი აფუვდება. თქვენ უბრალოდ უნდა აურიოთ ყველა ინგრედიენტი და მოზილოთ რბილი ცომი. შემდეგ ჩადეთ ჩვეულებრივ პარკში და შედგით მაცივარში. ვინ იფიქრებდა, რომ ცივ ადგილასაც კი, უნივერსალური საფუვრიანი ცომი შეიძლება ასე გაიზარდოს!
ინგრედიენტები
რძე 350 მლ
კვერცხი 2 ც.
შაქარი 2 ს.კ.
მარილი 1 მწიკვი
საფუარი 50 გრ
მარგარინი 100 გრ
ხორბლის ფქვილი 700–750 გრ.
მომზადება
თბილ რძეში გავხსნათ ახალი საფუარი. გაადნეთ მარგარინი და დაუმატეთ ცომს. ასევე დაამატეთ შაქარი, მარილი და კვერცხი.
შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი. ფქვილი დაუმატეთ ნაწილებად, ყოველ ჯერზე კარგად მოზილეთ ცომი.
შემდეგ მოათავსეთ პოლიეთილენის ჩანთაში და შედგით მაცივარში მინიმუმ 2 საათით.
სულ რაღაც 2 საათში შეგიძლიათ აბსოლუტურად ნებისმიერი რამის გამოცხობა. მაგალითად, ფუმფულა ფუნთუშები. ამ ცომის შენახვა შესაძლებელია მაცივარში 7 დღემდე. თუ წინასწარ მოამზადებთ ასეთ ცომს, ეს დიდ დროს დაზოგავს. არ დაგავიწყდეთ ამ სტატიის გაზიარება თქვენს დიასახლის- მეგობრებთან ერთად. ეს უნივერსალური ცომის რეცეპტი მათ აუცილებლად გამოადგებათ!