სტუმრები შოკირებული იქნებიან! ” წითელი ბარხატი” სხვადასხვა ალუბლის შიგთავსით. წარმოუდგენლად ლამაზი დესერტი.

by ekaterine

ჩვეულებრივ, მხოლოდ ხელნაკეთ დესერტებს ვჭამ. ზუსტად ვიცი, რისგან შედგება და რამდენ კალორიას შეიცავს. მაგრამ ერთ დღეს მე შევხვდი მეგობარს და გადავწყვიტეთ კაფეში დავსხდეთ. მან თავად შეუკვეთა უგემრიელესი ლალისფერი ტორტი. იმდენად მაცდური ჩანდა, რომ ნაჭერი ვცადე. გემო საოცარი იყო. და გადავწყვიტე ეს ცნობილი Red Velvet ნამცხვარი სახლში აუცილებლად გამეკეთებინა, მხოლოდ ალუბლით.

რეკლამები

მე დიდი ხნის განმავლობაში ვცდილობდი ინგრედიენტების რაოდენობას, რათა მივაღწიო ტორტების ლამაზ ფერს. ერთი რამ დანამდვილებით გავიგე: სამი ცალკე ნამცხვარი უფრო გაჯერებული წითელი ჩრდილია, ვიდრე ერთი, მაგრამ დაჭრილი. უფრო ხანგრძლივად გამოცხობა გამოიწვევს ღრუბლის დაბნელებას. ზოგადად, ამ დესერტში ბევრი ნიუანსია, რაზეც დეტალურად ვისაუბრებ რეცეპტში. და ალუბლის სხვადასხვა შიგთავსი კიდევ უფრო საინტერესოს ხდის ჩემს ხავერდოვან ტორტს.

ინგრედიენტები
კვერცხი 3 ც

შაქრის ფხვნილი 200 გრ

ხორბლის ფქვილი 220 გრ

კაკაოს ფხვნილი 0,5 ჩ/კ

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ

სოდა 1 ჩ/კ

კეფირი 180 მლ

კარაქი 100 გრ

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

მარილი 1 მწიკვი

ვანილის ექსტრაქტი 1 ჩ/კ

საღებავი 2 ჩ/კ

ალუბალი 550 გრ.

სიმინდის სახამებელი 13 გრ.

რბილი ყველი500 გრ

ნაღები 250 მლ

შაქარი 125 გრ

პექტინი 6 გრ

თეთრი შოკოლადი 120 გრ

მომზადება

ოთახის ტემპერატურის კარაქი შაქრის ფხვნილთან ერთად 5 წუთის განმავლობაში ათქვიფეთ მაქსიმალური სიჩქარით. განაგრძეთ თქვეფა, დაუმატეთ თითო-თითო 2 კვერცხი, ერთი წუთის ინტერვალით. დაამატეთ მარილი, ვანილის ექსტრაქტი და მზესუმზირის ზეთი. შეუთავსეთ კეფირი წითელ საღებავს.

ცალკე აურიეთ გაცრილი ფქვილი, კაკაო, სოდა და გამაფხვიერებელი. შეამცირეთ მიქსერის სიჩქარე და დაუმატეთ მშრალი ნარევი და კეფირი ერთმანეთში მონაცვლეობით. ყოველ ჯერზე  ნარევი კარგად მოურიეთ. მზა ცომი გააჩერეთ 20 წუთის განმავლობაში.

ცომი გაყავით სამ ნაწილად და გამოაცხვეთ 165 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. მზადყოფნა შეამოწმეთ ხის ჩხირით. ბისკვიტი არ უნდა გაშრეს. შემოაჭერით კიდეები დანით. ნამცხვარი გავაციოთ და მხოლოდ ამის შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან. ნამცხვარი შეფუთეთ და შედგით მაცივარში მთელი ღამის განმავლობაში.

გახეხეთ 250 გრამი ახალი ან გაყინული ალუბალი  ბლენდერის გამოყენებით. დაუმატეთ სახამებელი და კარგად აურიეთ. ქვაბი პიურესთან ერთად დადგით დაბალ ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, გამუდმებით ურიეთ სათქვეფით. ადუღეთ კიდევ 2 წუთი და გადმოდგით.

ალუბლის ჩიზქეიქისთვის შეურიეთ 300 გრ ნაღების ყველი, 100 გრ ცხიმიანი ნაღები, 160 გრ ალუბლის პიურე  (ოდნავ თბილი), 60 გრ შაქარი და 1 კვერცხი. ათქვიფეთ ბლენდერით და გადაიტანეთ ფორმაში (დიამეტრი 16 სმ), მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე. გამოაცხვეთ 130 გრადუსზე 1 საათის განმავლობაში, ქვემოდან მოათავსეთ სხვა საცხობი უჯრა ცხელი წყლით. გაცივებული ჩიზქეიქი შედგით მაცივარში მთელი ღამით.


300 გრ ალუბალი ბლენდერში ათქვიფეთ პიურემდე. მასა გაათბეთ დაბალ ცეცხლზე 40 გრადუს ტემპერატურაზე, შემდეგ დაუმატეთ 65 გრ შაქარი და პექტინი. აურიეთ და პიურე დააბრუნეთ ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე. კონფიტიური გადაიტანეთ საკონდიტრო ტომარაში, გააცივეთ, შემდეგ შედგით მაცივარში 2 საათით.

ჩაასხით კრემი ქვაბში და გააცხელეთ 70 გრადუსამდე. თეთრ შოკოლადს დაასხით ცხელი კრემი და ურიეთ სანამ მთლიანად არ დაიშლება. კრემი ბლენდერით ავთქვიფოთ, სანამ ემულსიად არ გახდება. გადააფარეთ  და შედგით მაცივარში 5 საათით დასასტაბილურებლად.

200 გრ ხაჭოს ყველი და დარჩენილი ალუბლის პიურე შეურიეთ სახამებელს. მასა კარგად ათქვიფეთ ბლენდერით, გადააფარეთ და შედგით მაცივარში გასაციებლად 5 საათით.

გაციებულ ხაჭოს მასას დაუმატეთ კრემისებური შოკოლადის ნარევი და ათქვიფეთ ბლენდერით. დაბალი სიჩქარედან  თანდათან გაზარდეთ სიჩქარე. კრემი უნდა იყოს მკვრივი, სტაბილური მწვერვალებით. გადაიტანეთ ნარევი მილსადენის ტომარაში.

 

ტორტის ასაწყობად გამოიყენეთ ყალიბი რგოლი, რომელიც იხსნება. ქვემოდან წაუსვით ცოტაოდენი კრემი, შემდეგ მოათავსეთ ნამცხვრის პირველი ფენა და რგოლი ზომაზე დაარეგულირეთ. ზემოდან დაასხით კრემის ნაწილი და მოათავსეთ ჩიზქეიქი. ნაპრალები შეავსეთ კრემით და წაუსვით ხაჭოს ნამცხვარი. ისევ ტორტის ფენა, კრემი (გააკეთეთ პატარა შემაღლება), მოათავსეთ კონფიტი ცენტრში და დაასრულეთ ტორტის ბოლო ფენით. გადააფარეთ ცელოფანი და შედგით მაცივარში ღამით.

ნამცხვრის გასინჯვის შემდეგ დავრწმუნდი, რომ აქ ალუბალი მშვენივრად ჯდება. თავად დესერტი საკმაოდ მაღალი გამოდის. განივი კვეთით, ალუბლის ღრუბლის ნამცხვარი საოცრად გამოიყურება, მაგრამ გემო სიტყვებით ძნელია აღწერო. ეს ზომიერად ტკბილი და ძალიან ნაზი დელიკატესი ყველას მოეწონება გამონაკლისის გარეშე. დამიჯერეთ, ღირს ძალისხმევა!

Related Articles