დაკავებული დიასახლისები, რომლებსაც ძალიან ცოტა დრო აქვთ საჭმლის მოსამზადებლად, განსაკუთრებით დღესასწაულებზე, აუცილებლად უნდა დააფასონ დღევანდელი რეცეპტი. მისი წყალობით შეგიძლიათ გამოაცხოთ საოცარი ხელნაკეთი სააღდგომო პასკა ცივი ცომისგან. ასეთი სადღესასწაულო ცხობის მომზადება ნაკლებად პრობლემურია, ვიდრე ტრადიციული პასკა.
პატარა რჩევა. თუ თქვენს ოჯახს არ უყვარს ქიშმიში, მოერიდეთ მის ცომში დამატებას. ამ პროდუქტის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ დაშაქრული ხილი ან ჩირი მანგო, დაჭრილი პატარა ნაჭრებად.
როგორგამოვაცხოთ სააღდგომო ნამცხვარი ცივი ცომისგან
გუნდები მოათავსეთ პირსახოცზე და პერიოდულად გადააბრუნეთ. ცომეული შეინარჩუნებს სიმაღლეს და სიფუმფულეს.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 750 გრ
შაქარი 280 გრ
საფუარი 40 გრ
კვერცხი 3 ც
ვანილის შაქარი 20 გრ
მარილი 1 ჩ/კ
ნაღები 400 მლ
რომი 1 ჩ/კ
კარაქი 250 გრ
კვერცხის ცილა 1 ც
შაქრის ფხვნილი 150 გრ
ლიმონის წვენი 2 ჩ/კ
ქიშმიში 100 გრ
მომზადება
დაქუცმაცებული დაპრესილი საფუარი მოათავსეთ ღრმა კონტეინერში. დაამატეთ შაქრის მთლიანი რაოდენობის მესამედი. ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ, სანამ საფუარი თხევადი არ გახდება, კოვზით ან სათქვეფით.
ნარევს დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი. საფუძვლიანად აურიეთ. ათქვიფეთ კვერცხები. დაუმატეთ მარილი და ვანილის შაქარი. ჩაასხით რომი და ნაღები 15% ცხიმიანი. ყველა ინგრედიენტი ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, გაცრილი ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ ცომს 2 ეტაპად. ყველაფერი აურიეთ სანამ ერთგვაროვან წებოვან ცომს არ მიიღებთ. ნაწილ-ნაწილ დაამატეთ დარბილებული კარაქი. კარგად აურიეთ ცომში.
გარეცხეთ ქიშმიში ცხელი წყლის ქვეშ. შემდეგ გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით. ცომს დაუმატეთ ქიშმიში. ყველაფერი კარგად აურიეთ, სანამ რბილი ბლანტი მასა არ მიიღება.
მოაგროვეთ ცომი თასის კიდეებიდან ნიჩბის გამოყენებით. 2 ფენად გადააფარეთ საკვები ცელოფანი. ცომი შედგით მაცივარში მთელი ღამით, რომ გამკვრივდეს.
სამუშაო ზედაპირს მოაყარეთ ხორბლის ფქვილი. მოზილეთ მასზე ცომი. მისგან ვქმნით რულეტს. რამდენიმე ნაწილად ვყოფთ. ცომს ხელით მრგვალი ფორმა მიეცით.
სააღდგომო კექსის ფორმებს გვერდებსა და ფსკერზე მზესუმზირის ზეთი წაუსვით. მოათავსეთ ცომი მათში. მან უნდა შეავსოს ფორმის მესამედი ან ნახევარი (მაგრამ არა მეტი!).
დააფარეთ ცომს პირსახოცი. ჩვენ ვდგავთ მას თბილ ადგილას 4 საათის განმავლობაში. ფორმები მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე. შედგით ღუმელში 35–45 წუთით 180 გრადუსზე, მოამზადეთ მინანქარი. ჩაყარეთ შაქრის პუდრა თასში. დაუმატეთ ერთი დიდი კვერცხის ცილა. ათქვიფეთ ყველაფერი. ჩაასხით ახლად გაწურული ლიმონის წვენი. ისევ კარგად ათქვიფეთ მიქსერით.
ნამცხვრების ზემოდან დაასხით სქელი მინანქარი და დატოვეთ, სანამ მინანქარი მთლიანად არ გამაგრდება ოთახის ტემპერატურაზე.
სხვათა შორის, ცომის მოსამზადებლად კრემის გამოყენება არ არის აუცილებელი. თუ სასურველია, შეგიძლიათ შეცვალოთ ეს ინგრედიენტი ცხიმიანი რძით. ეს გემოს ნამდვილად არ შეუცვლის. მოგეწონათ სააღდგომო პასკის რეცეპტი ცივი ცომით? სცადეთ ეს წელს.