როგორ გავაკეთოთ “სამონასტრო ნამცხვრების”დიდი მთა სამი იაფი ინგრედიენტით
უგემრიელესი “მონასტრის ნამცხვრები” მიმზიდველ კრუასანებს ჰგავს. გამოუცდელი მზარეულები იშვიათად იღებენ ვალდებულებას ასეთი სილამაზის მომზადების, რადგან რატომღაც თვლიან, რომ ასეთი ფუნთუშების მომზადება მხოლოდ პროფესიონალს შეუძლია. მსგავსი არაფერია! ჩვენი დღევანდელი რეცეპტი ნათლად აჩვენებს, რომ ახალბედა მზარეულიც კი, რომელიც იყენებს მხოლოდ სამ ბანალურ ინგრედიენტს, მოამზადებს შესანიშნავ „მონასტრულ ნამცხვრებს“. როგორც ამბობენ, ეს უფრო ადვილია, ვიდრე ორთქლზე მოხარშული გოგრა!
მნიშვნელოვანი დეტალები
მართალი გითხრათ, ვერც კი დავიჯერებ, რომ ეს სამარხვო კერძის რეცეპტია, ეს ფუნთუშები ისეთი გემრიელი იქნება. მართალია, წინასწარ უნდა ხაზგასმით აღვნიშნოთ, რომ მომზადებისთვის მოგიწევთ არა უბრალო, არამედ გაზიანი წყლის აღება. მაგრამ შედეგი ღირს ძალისხმევად. შემდეგი ინგრედიენტები მოგცემთ უგემრიელესი ნამცხვრების მთელ ტაფას!
ინგრედიენტები
2,5 ჭიქა ფქვილი
0,5 ჭიქა მზესუმზირის ზეთი
0,5 ჭიქა ცქრიალა წყალი
შევსება გემოვნებით
მომზადება
ღრმა თასში აურიეთ წყალი და უსუნო მზესუმზირის ზეთი. მოზილეთ ცომი, თანდათანობით დაამატეთ გაცრილი ფქვილი.
მიღებული ცომი გავყოთ შუაზე, თითოეული ნახევარი გავაბრტყელოთ თხელ წრეზე და დავჭრათ სამკუთხა სეგმენტებად, თითოეული ნახევრიდან დაახლოებით 12.
ფრთხილად გადაიტანეთ შიგთავსი სამკუთხედის თითოეულ სეგმენტში. ასეთი ფუნთუშების იდეალური შევსებაა მარმელადი, კონსერვირებული ხილი ან ჯემი. მაგრამ გახსოვდეთ: შიგთავსი არ უნდა იყოს თხევადი. გადაახვიეთ თითოეული მთლიანად.
მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე, რომელიც დაფარულია პერგამენტით და გამოაცხვეთ ნახევარი საათის განმავლობაში 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
სამუშაო დასრულებულია, უგემრიელესი “მონასტრის ნამცხვრები” მზადაა. როგორც კი გაცივდება, მაშინვე შეგიძლიათ მიირთვათ ჩაისთან ერთად გემრიელად!