ბავარიული დესერტი, რომელიც ჩიტის რძესა და ტირამისუზე უფრო გემრიელია. ☕️

by ekaterine

მე მიყვარს ცივი დესერტების მომზადება არა მარტო ზაფხულში. სადღესასწაულო ტრაპეზის შემდეგ მირჩევნია ყავასთან ერთად რაიმე მსუბუქი მივირთვა, ვიდრე ნამცხვარი. განსაკუთრებით პოპულარულია ჩემი ბავარიული დესერტი რძისა და არაჟნისგან დამზადებული. გემო აქვს ჩიტის რძის ზედა შოკოლადის ფენის გარეშე, მაგრამ მზადდება სხვანაირად.

ბავარიულ დესერტს მიირთმევენ არა თასებში, არამედ პორციებად. მისი ელასტიური კონსისტენცია საშუალებას იძლევა მოთავსდეს ჭურჭელზე და დაიჭრას რამდენიმე ნაწილად. მოსახერხებელია ტკბილის მომზადება რძის მუყაოს კოლოფში ან სხვა წაგრძელებულ ფორმაში. მეორე შემთხვევაში, ყალიბი უნდა დაიფაროს საკვები ცელოფნით.

როგორ მოვამზადოთ ბავარიული დესერტი რძისა და არაჟნისგან

ინგრედიენტები

რძე 300 მლ

კვერცხის გული 3 ც

მარილი 1 მწიკვი

ჟელატინი 25 გრ

წყალი 100 მლ

შაქარი 3 ს.კ.

არაჟანი 400გრ

ვანილის შაქარი 10გ

მომზადება

ჯერ ჟელატინი შეავსეთ წყლით და გააჩერეთ 10 წუთი, რომ გაფუვდეს.

გულები ავთქვიფოთ შაქართან, მარილთან და ვანილის შაქართან ერთად. ჩაასხით რძე, დადგით დაბალ ცეცხლზე და ხარშეთ სანამ არ შესქელდება. მნიშვნელოვანია, რომ მასა კარგად გახურდეს, მაგრამ არ ადუღდეს!

ნარევს დაუმატეთ ჟელატინი (თუ მყარი ნაწილაკები დარჩა, უმჯობესია გადაწუროთ), არაჟანი და ვანილის შაქარი. ყველაფერი კარგად აურიეთ და ჩაასხით ფორმაში გასამაგრებლად.


დესერტი შედგით მაცივარში ბოლომდე გამაგრებამდე, დაახლოებით 6 საათის განმავლობაში. მზა დესერტი მოათავსეთ ჭურჭელზე, სურვილისამებრ მოაყარეთ შოკოლადი ან ქოქოსის ფანტელები.

ეს ცივი ჟელატინის დესერტი ყველას გაახარებს თავისი სიმსუბუქითა და ნაზი ტექსტურით. მასში ჟელატინს ძლივს გრძნობთ, ისეთ შთაბეჭდილებას ტოვებს, თითქოს თეფშზე სქელი პუდინგი გაქვთ. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles