ამ ბოლო დროს მთელი ჩემი ოჯახი გრანოლაზე გადავიდა. და შვრიის ფაფა, რომელიც ადრე ვიყიდე, დარჩა. დიდხანს ვფიქრობდი, რაგამეკეთებინა და გადავწყვიტე შვრიის ღვეზელი ბანანთან ერთად გამომეცხო. თავს უფლებას ვაძლევ ხოლმე, მივირთვა, როცა დიეტაზე ვარ. ის მაღალკალორიულია, მაგრამ ვცდილობ მინიმუმამდე დავიყვანო მისი ზიანი ფიგურაზე.
როგორ მოვამზადოთ შვრიის ბანანის ღვეზელი
იმისთვის, რომ სხვადასხვა დამატკბობლები არ დავამატო, ყველაზე მწიფე ბანანს ვირჩევ, თუნდაც ოდნავ მუქს. ამ ხილს აქვს საკმარისი სიტკბო, მაგრამ ყოველთვის შეგიძლიათ დაამატოთ 1-2 სუფრის კოვზი შაქარი. ჩემი შოკოლადი ასევე უფრო მწარეა კაკაოს მაღალი შემცველობით (85%). ეს კომბინაცია საშუალებას მაძლევს ვისიამოვნო შოკოლადის ბანანის დესერტით დანაშაულის გრძნობის გარეშე.
ინგრედიენტები
შვრიის ფაფა 120 გრ
რძე 250 მლ
ბანანი 2 ც
კვერცხი 2 ც
კაკაოს ფხვნილი 40 გრ
გამაფხვიერებელი 1 ს/კ
შავი შოკოლადი 50 გრ
კრემი 3 ს.კ.
მარილი გემოვნებით.
მომზადება
შვრიის ფაფას დაასხით ცხელი რძე და გააჩერეთ 15 წუთი, რომ გაფუვდეს.
ამასობაში ბანანი გაფცქვენით და ჩანგლით დაჭყლიტეთ ერთგვაროვნებამდე. ათქვიფეთ კვერცხები და აურიეთ ნარევი. დაამატეთ კაკაოს ფხვნილი, გამაფხვიერებელი და მარილი, კვლავ აურიეთ. ამ ეტაპზე შეგიძლიათ დაამატოთ დამატკბობელი.
შეურიეთ შოკოლად-ბანანის მასა შვრიის ფაფას რძეში,გახადეთ გლუვი.
22 x 14 სმ მართკუთხა ტაფას უხვად წაუსვით კარაქი. ჩაასხით ცომი, გაათანაბრეთ და გამოაცხვეთ ღვეზელი 45–50 წუთის განმავლობაში 190 გრადუსზე.
შოკოლადი დაჭერით და გაადნეთ წყლის აბაზანაზე ან მიკროტალღურ ღუმელში. შეურიეთ ნაღები. მიღებული მინანქარი წაუსვით ნამცხვარს.