ორფეროვან ბისკვიტს ვამზადებ და ცომს კენკრას ვამატებ, რომ მშვენიერი სამარხვო დესერტი მივიღო.

by ekaterine

სამარხვო ღვეზელი ალუბლით და ნიგვზით: ხელმისაწვდომი რეცეპტი, რომელიც საბიუჯეტო და ამავე დროს წარმოუდგენლად გემრიელია.

ორფერიანი ნამცხვარი განსაცვიფრებელი არჩევანია ოჯახური ჩაის წვეულებისთვის. ამ ტიპის საცხობი  ძალიან შთამბეჭდავი და ელეგანტურია. ამიტომ, ასეთი დესერტის ნაჭერს წინააღმდეგობას ვერ გაუწევთ. გამოაცხვეთ სამარხვო ღვეზელი ალუბლითა და თხილით, რათა თქვენი საყვარელი ადამიანები გაახაროთ ასეთი გემრიელი ტკბილი კერძით.

მარხვის დროსაც შეგიძლიათ მიირთვათ უგემრიელესი დესერტი. ორფეროვანი ღვეზელის მომზადება ხომ არ გულისხმობს კარაქის, რძის ან კვერცხის გამოყენებას.  ამ გემრიელობას ვაცხობთ მინერალურ წყალში.

როგორ გამოვაცხოთ ელეგანტური სამარხვო ღვეზელი ალუბლით

გთავაზობთ, დესერტის ცომს დაუმატოთ კენკრა საკუთარ წვენში, ასევე ნიგოზი. მათთან ერთად მზა კერძს ფანტასტიკური გარეგნობა ექნება. ასევე, მისი გემო სრულიად შეუდარებელი იქნება.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 500 გრ

შაქარი 180 გრ

მზესუმზირის ზეთი 200 მლ

გამაფხვიერებელი 15 გრ

წყალი 550 მლ

ვანილის შაქარი 10 გრ

კაკაოს ფხვნილი 30 გრ

მარილი 1 მწიკვი

ნიგოზი 150 გრ

ალუბალი 0,5 ჭიქა.

მომზადება

ღრმა კონტეინერში გაცერით ხორბლის ფქვილი. დაამატეთ შაქარი, მარილი, ვანილინი და გამაფხვიერებელი. ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად აურიეთ კოვზით ან ხელის ათქვეფილის გამოყენებით.

მშრალ ნარევს დაასხით 500 მლ მინერალური წყალი და მზესუმზირის ზეთი. ყველაფერი ავთქვიფოთ აქტიურად, სანამ ერთგვაროვანი მასა არ მიიღება, მიღებული ცომი გავყოთ 2 თანაბარ ნაწილად. ნახევარს დაუმატეთ კაკაოს ფხვნილი. ჩაასხით კიდევ 50 მლ მინერალური წყალი. ყველაფერი კარგად აურიეთ.

ნიგოზი წვრილად დაჭერით. შოკოლადის ცომს ვამატებთ, მსუბუქ ნარევს კი ალუბლის უმეტეს ნაწილს ვამატებთ. 2 ტიპის ცომი აურიეთ ერთგვაროვანი მასამდე (ცალ-ცალკე).

საცხობ ფორმას დააფარეთ პერგამენტი. ჩაასხით მასში შოკოლადის ცომი. ზემოდან წაუსვით თეთრი ნარევი. თანაბრად გაანაწილეთ. ზემოდან მოათავსეთ დარჩენილი ალუბალი.

გააცხელეთ ღუმელი 170 გრადუსზე. მოათავსეთ ფორმა მომავალ ღვეზელთან ერთად მასში 40-50 წუთის განმავლობაში. სურნელოვანი ნამცხვრები მზადაა!


ტორტს სურვილისამებრ მოაყარეთ შაქრის პუდრა, შემდეგ დაჭერით კვადრატულ ნაჭრებად. თუ ასეთ ტკბილ კერძს 20-ზე 30 სმ-იან ტაფაში მოამზადებთ, მიიღებთ ზომიერად მაღალი და ძალიან ლამაზ ნამცხვრებს.

 

Related Articles