ტკბილეულის მოყვარულთა სამოთხე!

by ekaterine

ეს უგემრიელესი კერძი და დესერტის მოყვარულის ოცნებაა. ყველაფერი ძალიან დაბალანსებულია და არც ისე ტკბილი.
ეს მარწყვით სავსე რბილი დონატები არის სრულყოფილება. ისინი სავსეა ტკბილი შემწვარი მარწყვით და რიკოტას ათქვეფილი კრემით.

ინგრედიენტები

ქვემოთ მოცემულია სასარგებლო შენიშვნები ზოგიერთი ინგრედიენტის შესახებ.

რიკოტა ყველი

Შაქრის ფხვნილი. რეცეპტი მოითხოვს 3/4 ჭიქას. დაამატეთ ცოტა მეტი ან ნაკლები თქვენი გემოვნებით.

ვანილის ექსტრაქტი: მე თითქმის ყოველთვის ვამატებ ვანილის ექსტრაქტს ჩემს ათქვეფილ კრემს და ასევე მიყვარს მისი დამატება ჩემს რიკოტას ათქვეფილ კრემში. ის იძლევა ყველაზე საოცარ გემოს!

ეს არის რბილი, ფუმფულა დონატების ძირითადი რეცეპტი. პროცესი საკმაოდ მარტივია.

მოამზადეთ ცომი. მირჩევნია ცომი სადგამის მიქსერის გამოყენებით გავაკეთო. ცომი შეიძლება ხელით მოიზილოს, მაგრამ მიქსერის გამოყენება ბევრად უფრო ადვილია.

გააჩერეთ ცომი: გადაიტანეთ ცომი სუფთა თასში და გადააფარეთ პლასტმასის საფარი და სუფთა სამზარეულოს პირსახოცებით. ცომი გავაორმაგოთ ზომაში.

შემწვარი მარწყვი: მარწყვის გამოცხობა შეგიძლიათ ნებისმიერ დროს. მე მიყვარს მათი შეწვა სანამ დონატები ამოდის. მარწყვის გამოსაცხობად გააცხელეთ ღუმელი და გახეხილ მარწყვს მოაყარეთ შაქარი, თაფლი და ცოტა მარილი. შეწვით და ჩავდოთ თასში გასაგრილებლად.

გააბრტყელეთ ცომი და დაჭერით წრეებად: გააბრტყელეთ ცომი 1/2 ინჩის სისქემდე. დაჭერით დონატები 3 დიუმიანი დონატის საჭრელით. დააფინეთ ერთი ან ორი საცხობი ფურცელი სილიკონის ფორმაზე ან პერგამენტის ქაღალდზე, ან მოაყარეთ საცხობ ფურცლებს ფქვილი.

დონატები გადაიტანეთ საცხობ ფირფიტაზე, დონატებს შორის სივრცე დატოვეთ. დონატებს მსუბუქად დააფარეთ სუფთა სამზარეულოს პირსახოცი და გააჩერეთ თბილ, ოთახის ტემპერატურაზე, სანამ არ დაიწყებენ ოდნავ აფუებას (დაახლოებით 30 წუთი).

მოამზადეთ ზეთი: გააცხელეთ ზეთი დაახლოებით თხუთმეტი წუთით ადრე, სანამ დონატები მზად იქნებიან. დაამატეთ დაახლოებით სამი სანტიმეტრი მცენარეული ზეთი მძიმე ქვაბში და გააცხელეთ საშუალო ცეცხლზე, მოათავსეთ დონატები ქაღალდის ხელსახოცებით გაფორმებულ საცხობ ფირფიტაზე.

შეწვით დონატი: შეწვით ორი დონატი ერთდროულად. შეწვით თითოეულ მხარეს 1 წუთის განმავლობაში. ფრთხილად ამოიღეთ ზეთიდან და გადაწურეთ ქაღალდის ხელსახოცებზე. გაიმეორეთ დარჩენილი დონატებიც.

მოამზადეთ რიკოტას შიგთავსი: ჩაასხით რიკოტა კვების პროცესორში. დაუმატეთ ვანილი და შაქრის პუდრა და აურიეთ. დონატები შევსებამდე გავაციოთ.

შეავსეთ დონატები: გადაწურეთ მარწყვის წვენი და მოაყარეთ კენკრა ათქვეფილ რიკოტას. დონატები უხეშად გაჭერით შუაზე და შეავსეთ თითოეული დონატი რიკოტასა და კენკრის ნარევით. სურვილისამებრ მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

 

Related Articles