ბავშვობიდან ყველასთვის ნაცნობი კერძის ძალიან საინტერესო ვარიაცია. შემწვარი ყაბაყი ნიორით – არაფერი არ არის მათში განსაკუთრებული, როგორც ჩანს? მაგრამ სცადეთ მათი მომზადება ესპანელი დიასახლისების მიხედვით! სავსებით შესაძლებელია, რომ ახალმა გემომ გაგაოცოთ.
ესპანური შემწვარი ყაბაყი ნივრით
ჩვენ გირჩევთ გამოიყენოთ მწვანე ყაბაყი, როგორც მთავარი ინგრედიენტი. ყაბაყის ეს ჯიში განსაკუთრებულია იმით, რომ ბოსტნეული არ იზრდება ძალიან დიდი. ამავდროულად, მუქი მწვანე კანი რჩება რბილი, ხოლო შიგნით თესლი პრაქტიკულად არ იგრძნობა. მწიფე ყაბაყი დისკებად დაჭერით მთელ სიგრძეზე.
თუ მაინც ირჩევთ ჩვეულებრივ ყაბაყს, აიღეთ ის, რაც უფრო ახალგაზრდაა: რბილი კანით და მოუმწიფებელი თესლით.
გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ ჩვეულებრივი ვერსიისგან განსხვავებით, ამ რეცეპტში ყაბაყი ფქვილში ამოვლების გარეშეა შემწვარი. ამავდროულად, სანამ ტაფაში მოათავსებთ, მნიშვნელოვანია მათი გაშრობა ქაღალდის პირსახოცით.
ინგრედიენტები
ყაბაყი 2 ც
ნიორი 6 კბილი
კამა 0,5 კონა
ოხრახუში 0,5 კონა
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
ზეითუნის ზეთი გემოვნებით
მომზადება
ყაბაყი დავჭრათ დაახლოებით 1,5 სმ სისქის დისკებად, მოვათავსოთ თეფშზე ან დაფაზე და უხვად მოვაყაროთ მარილი ორივე მხრიდან. მოათავსეთ საწურზე და გააჩერეთ 30 წუთი.
წვრილად დაჭერით მთელი ნიორი და მოათავსეთ თასში. მწვანილი დაჭერით და დაუმატეთ ნიორს. მსუბუქად მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით და აურიეთ. მსუბუქად გაწურეთ ნარევი.
ყაბაყი მოათავსეთ ქაღალდის პირსახოცზე, დააფარეთ მეორე და კარგად გააშრეთ. ტაფაზე გავაცხელოთ ზეითუნის ზეთი, მოვაყაროთ ყაბაყის ნაჭრები. შეწვით ორივე მხრიდან მსუბუქად შეწითლებამდე. შემწვარი ყაბაყი დადეთ ქაღალდის პირსახოცზე, რომ ზედმეტი ზეთი მოაშოროთ.
ტაფაში ჩაასხით კიდევ ერთი სუფრის კოვზი ზეთი და დაამატეთ ნივრის ნარევი. მოხარშეთ, განუწყვეტლივ ურიეთ, 20–30 წამის განმავლობაში.
ყაბაყი გადაიტანეთ თეფშზე და მოასხით ცხელი ნივრის სოუსი.
თქვენ შეგიძლიათ მიირთვათ არა მარტო ყაბაყი ამ არომატული ნივრის სოუსით. ბადრიჯანი, ბულგარული წიწაკა, ყვავილოვანი კომბოსტო და ბროკოლი ასევე მშვენივრად მეგობრობენ. სცადეთ და გისურვებთ კარგ მადას!