დამიჯერეთ, ასეთი გემრიელი მაღაზიაში ჯერ არ მინახავს.

by ekaterine

შენიშნეთ, რომ ორშაბათი არ არის კვირის ყველაზე რთული დღე. მითუმეტეს თუ შაბათ-კვირამ კარგად ჩაიარა. კარგი დასვენების შემდეგ, ენთუზიაზმით სავსე მიდიხარ სამსახურში. მაგრამ მისი დონე მნიშვნელოვნად ეცემა ოთხშაბათს. მაშინ  ოთხშაბათს ვაცხობ ჩემს საყვარელ ქიშმიშის ნამცხვრებს. დესერტის ყველაზე მარტივი სახეობაა.

ეს ნამცხვრები ძალიან სწრაფად ცხვება. სანამ წვნიანი გაზქურაზე გაცხელდება, ცომს ვზილავ და მაცივარში ვდებ. ლანჩის შემდეგ გავაბრტყელებ და ცომს ვდებ ღუმელში. სწორედ საღამოს ჩაის დროს მოდის ქიშმიშიანი დელიკატესი. ბავშვები მას უბრალოდ აღმერთებენ. სანამ მულტფილმს უყურებენ მათი გემრიელი ნამცხვარი მზადაა.

როგორ მოვამზადოთ ქიშმიშის ნამცხვრები

მე უკვე არაერთხელ გაგიზიარეთ, რომ  მიყვარს საკონდიტრო ნაწარმზე მუშაობა. ამ რაოდენობის ინგრედიენტებიდან ვიღებ დაახლოებით 20 ნამცხვარს. რა თქმა უნდა, რაოდენობა დამოკიდებულია ნამცხვრის სისქეზე, და ფუნთუშების საჭრელების დიამეტრზე.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 330 გრ

შაქარი 80 გრ

კვერცხი 1 ც

არაჟანი 100 გრ

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ

მარილი 1 მწიკვი

კარაქი 100 გრ

ვანილის შაქარი 8 გრ

ქიშმიში 100 გრ

მომზადება

ღრმა თასში ჩაყარეთ ფქვილი, დაუმატეთ გამაფხვიერებელი, შაქარი, ვანილის შაქარი.  დაამატეთ ცოტა მარილი. მშრალი ინგრედიენტები ავთქვიფოთ.

ფქვილს დაუმატეთ ნაჭრებად დაჭრილი ცივი კარაქი. ინგრედიენტები ხელებით ასვრიმეთ. შემდეგ გააკეთეთ ჩაღრმავება, დაამატეთ მასში კვერცხი და არაჟანი. ინგრედიენტები კოვზით აურიეთ.

 

ცომს დაუმატეთ ქიშმიში. სამუშაო ზედაპირს მოაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ რბილი ცომი. გააბრტყელეთ იგი ბურთულად და გადაახვიეთ ცელოფანში. ცომი შედგით მაცივარში 1 საათით.

 

გაცივებული ცომი გააბრტყელეთ  დაახლოებით 1 სმ სისქის, ფორმის საჭრელით დაჭერით  ნამცხვრებად. მოათავსეთ ისინი პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. გამომცხვარი გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

მზა ნამცხვრები გავაციოთ და შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა. მიირთვით  ჩაისთან ან სხვა ცხელ სასმელთან ერთად. ნამცხვრები შეიძლება წაიღოთ  სამუშაოდ ან გაატანოთ ბავშვებს სკოლაში საჭმელად. მეორე დღეს ისინი  უფრო გემრიელი ხდებიან, როგორც ყველა ორცხობილა. თუ მოგწონთ რეცეპტი, აუცილებლად შეინახეთ!

Related Articles