ხორციანი ღვეზელი
ინგრედიენტები
300 გრ ღორის ხორცი
2-3 კბილი. ნიორი
4 კვერცხი
2 ხახვი
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი გემოვნებით
კუმინი გემოვნებით
პაპრიკა გემოვნებით
200გრ კარაქი
200 არაჟანი 20% ცხიმი
2 გული
350 გრ ფქვილი
1 ჩ.კ. ფქვილი
1 მწიკვი შაქარი
მომზადება
ხორცი მოხარშეთ მარილიან წყალში, გააგრილეთ და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. მოხარშეთ კვერცხები, გააგრილეთ, გახეხეთ. მოშუშეთ კუბებად დაჭრილი ხახვი სანელებლებით. ხახვი შეურიეთ დაფქულ ხორცს, დაუმატეთ დაჭრილი კვერცხები. დაამატეთ ორიოდე სუფრის კოვზი ხორცის მომზადების შემდეგ დარჩენილი ბულიონი.
შეურიეთ დარბილებული კარაქი გულებს, ცოტა მარილი და შაქარი. დაუმატეთ არაჟანი, გამაფხვიერებელი, აურიეთ. ნაწილ-ნაწილ დავამატოთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
27 სმ დიამეტრის ფორმის ძირს და გვერდებს წაუსვით ზეთი. მოზილეთ ცომი დიდი რაოდენობით ფქვილით. გაყავით 2 უთანასწორო ნაწილად ქვედა და სახურავისთვის, თითოეული გააბრტყელეთ.
ცომის ქვედა ნაწილისთვის განკუთვნილი ნაწილი მოათავსეთ ფორმაში, ზემოდან მოათავსეთ შიგთავსი და გადააფარეთ დარჩენილი ცომი. ჩანგლით გააკეთეთ რამდენიმე ნაჩხვლეტი. ღვეზელი გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 40-50 წუთის განმავლობაში. მომზადებამდე 5 წუთით ადრე ღვეზელს წაუსვით კარაქი.