ისე გემრიელად გამოიყურება, უკვე ვგრძნობ სიამოვნებისგან როგორ მეხვევა თავბრუ. აუცილებლად გამოვაცხობ დღესვე.

by ekaterine

ᲨᲝᲙᲝᲚᲐᲓᲘᲡ ᲜᲐᲛᲪᲮᲕᲐᲠᲘ

 დაგჭირდებათ:

კვერცხი – 2 ცალი;

შაქარი -1,5 ჭიქა;

გამაფხვიერებელი – 1 შეკვრა (შეფუთვაში მქონდა 10 გრამი);

სოდა – 1,5 ჩ/კ (სწრაფი ცაცხვი); კაკაო – 4-6 ს/კ (გემოვნებით);

ფქვილი – 3 ჭიქა;

რძე – 1 ჭიქა;

მდუღარე წყალი – 1 ჭიქა;

მცენარეული ზეთი – 1/2 ჭიქა (მაგრამ მე დავამატე ცოტა ნაკლები. მაგრამ რეცეპტში წერია რაც მეტია კაკაო, მით მეტი უნდა ზეთი);

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან ერთად.

შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები.

მშრალ ნარევს ცოტათი დაუმატეთ კვერცხი-შაქრის ნარევს. შემდეგ რძე, გაადნეთ კარაქი და ბოლოს ერთი ჭიქა მდუღარე წყალი.

ყველაფერი აურიეთ, მსუბუქად ათქვიფეთ მიქსერით.

ცომი ჩაასხით ცხიმწასმულ ფორმაში, შედგით ღუმელში, გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე მზადებამდე.

შეამოწმეთ თქვენი ღუმელის დრო. გამოვაცხვე 35-40 წუთი. ნამცხვარი ძალიან ამოდის.

გააგრილეთ და გაჭერით 3 ნაწილად. წაუსვით კრემი და ააწყვეთ ნამცხვარი.

კრემისთვის დაგჭირდებათ:

150 გრ გამდნარი კარაქი (მე გამოვიყენე 82,5%)

1 ქილა მოხარშული შესქელებული რძე (ადუღების შემდეგ მოხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 1-1,5 საათის განმავლობაში)

2 შეკვრა ნაღების ყველი
ან 350-400 გ 1 ს.კ. კაკაოს ფხვნილთან ერთად

კრემის ათქვეფის სპეციალური ტექნოლოგია არ არსებობს. ყველა ინგრედიენტი უნდა იყოს შერეული სანამ გახდება გლუვი. Ნუ გადააჭარბებ
ათქვიფეთ მაქსიმუმ 5 წუთი.

კრემის გამოყენება შესაძლებელია სხვა ნამცხვრებისთვისაც.
ინგრედიენტების ძალიან გემრიელი კომბინაციაა და
სხვათა შორის, კარგად უხდება კუსტარდს (ეკლერები, პროფიტეროლი და კექსი)
.ერთი ფენისთვის –
თქვენ არ გჭირდებათ კაკაოს დამატება.

Related Articles