ადრე ერთ ტაფაზე ვწვავდი თევზს, მეორეში კი კარტოფილს. შედეგი: უამრავი ჭუჭყიანი ჭურჭელი და ძალიან მაღალკალორიული ვახშამი. ახლა ყველაფერი სხვაგვარადაა.

by ekaterine

თევზი წვნიანი და ნაზი იქნება! ცხარე ხეკთან ერთად ვაცხობთ უგემრიელეს ბოსტნეულის გარნირს.

მათთვის, ვინც ცდილობს იკვებოს უფრო ჯანსაღად და დაბალანსებულად, სასარგებლო იქნება იმის ცოდნა, თუ როგორ მზადდება წვნიანი ხეკი კარტოფილით. არ არის საჭირო თევზისთვის ცომის მომზადება და შემდეგ მისი და ბოსტნეულის გვერდითი კერძის შეწვა დიდი რაოდენობით მზესუმზირის ზეთში.

ებრაული რეცეპტის მიხედვით შეგიძლიათ გემრიელად და სწრაფად გამოაცხოთ კარტოფილი ცხარე ხეკით. ამისათვის აიღეთ სანელებლების უმარტივესი ნაკრები: მარილი, დაფქული შავი პილპილი და ხმელი ნიორი. ისინი საკმარისი იქნება იმისათვის, რომ კერძს სასურველი არომატი და გემო მისცეს.

როგორ მოვამზადოთ წვნიანი ხეკი კარტოფილით ღუმელში

აუცილებლად მოამზადეთ რძე-ყველის სოუსი, რომელშიც თევზთან ერთად გარნირი გამომცხვარი იქნება. ერთი-ორ თვლაზე მზადდება. მთავარია ეს შიგთავსი თანაბრად გადანაწილდეს მთელ კერძზე.  კარტოფილი ძალიან გემრიელი იქნება, ხოლო ხეკის ფილე წარმოუდგენლად ნაზი.

ნგრედიენტები

ხეკი 500 გ

კარტოფილი 6 ც

ხახვი 2 ც

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

ნივრის ფხვნილი 1 ს/კ

კვერცხი 3 ც.

რძე 0,5 ჭიქა

არაჟანი 3 ს.კ.

მყარი ყველი 100გრ

მომზადება

ხეკის ფილე დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. მოათავსეთ თევზი დიდ კონტეინერში. მოაყარეთ მარილი, შავი პილპილი და ხმელი ნიორი. აურიეთ ყველაფერი. დატოვე თევზი 15 წუთის განმავლობაში.

გაასუფთავეთ ხახვი. დავჭრათ ნახევარ რგოლებად. ხახვი მოათავსეთ საცხობ ფორმაში, რომლის ფსკერი და გვერდები მზესუმზირის ზეთით არის შეზეთილი. თანაბრად გაანაწილეთ.

გაასუფთავეთ კარტოფილი. დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. კარტოფილი მოათავსეთ ხახვის ფენაზე. მოვაყაროთ მარილი და პილპილი.

კარტოფილზე მოათავსეთ ხეკი, თანაბრად გაანაწილეთ. ფილეს მოაყარეთ თევზის სუნელი.

შევსების მომზადება. კვერცხი ავთქვიფოთ თასში. დაუმატეთ არაჟანი. ჩაასხით რძეში. ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად აურიეთ სათქვეფით.

გახეხეთ მყარი ყველი. დაუმატეთ კვერცხი-რძის ნარევს. მოაყარეთ მარილი და დაფქული შავი პილპილი. აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

მიღებული მასა დაასხით ბოსტნეულს და თევზს. ფორმა შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ კარტოფილს და თევზს ფოლგა დააფარეთ. ტაფა შედგით ღუმელში კიდევ 20-25 წუთის განმავლობაში. მზადაა!
ეს კერძი შეგიძლიათ მიიტანოთ პირდაპირ მაგიდაზე. დადეთ მაგიდის შუაში ხის საჭრელ დაფაზე. თქვენ როგორ ამზადებთ ჩვეულებრივ ხეკს: აცხვობთ ან შეწვა გირჩევნიათ ტაფაში? გაგვიზიარეთ გამოცდილებები.

Related Articles