ხახვის ფენაზე: წვნიანი ხეკი, მარინირებული პაკეტში
უბრალოდ აუცილებელია ხორცის დღეების შეცვლა თევზის დღეებით. და ამისთვის არ არის აუცილებელი იყიდოთ ძვირადღირებული ორაგული ან თინუსი. უგემრიელესი ვახშმის მომზადება ასევე შესაძლებელია ბიუჯეტური თევზისგან. მე რეგულარულად ვამზადებ ხეკს ჩანთაში. ბავშვებიც კი, რომლებსაც ხანდახან თევზის ჭამა არ უნდათ, ასეთ კერძს ჭამენ.
ჩვენ ასევე გვიყვარს შემწვარი თევზი, მაგრამ გამომცხვარი ვარიანტი უფრო ჯანსაღი და მარტივია. ძირითადად, ყველაფერი რაც თქვენ უნდა გააკეთოთ არის ინგრედიენტების დაჭრა. დანარჩენს ჩანთა და ღუმელი გააკეთებს. ხახვის საწოლი ეხმარება გამომცხვარ თევზს წვნიანი და რბილი გახდეს.
ღუმელში ხეკის მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ სხვადასხვა სანელებლები. თეთრი თევზი შესანიშნავად იძენს გემოს! ზოგს უყვარს თევზის სპეციალური სანელებლები. თუმცა, მე ვფიქრობ, რომ ისინი ყველა თევზის კერძს რაღაცნაირად ერთნაირი გემოს აძლევენ. არ გადააჭარბოთ.
ინგრედიენტები
ხეკი 3 ც
მარილი 1,5 ჩ/კ
ნივრის ფხვნილი 1,5 ჩ/კ
შავი პილპილი (დაფქული) 1,5 ჩ/კ
პროვანსული მწვანილი 1,5 ჩ/კ
პაპრიკა 1 ჩ/კ
მზესუმზირის ზეთი 20 მლ
ხახვი
მომზადება
გაჭერით თითოეული ხეკის კარკასი შუაზე. ნაჭრები მოათავსეთ ჩანთაში.
თევზს მოაყარეთ მარილი, პილპილი, ხმელი ნიორი, პროვანსული მწვანილი, პაპრიკა და დაასხით მზესუმზირის ზეთი. შეახვიეთ ტომარა, აურიეთ ინგრედიენტები და დატოვეთ თევზი 30 წუთის განმავლობაში დასამარინადებლად.
ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებად და თანაბარ ფენად მოვათავსოთ საცხობ ფირფიტაზე.
ზემოდან მოათავსეთ თევზი და ტაფას დააფარეთ პერგამენტი. გამოაცხვეთ კერძი 180 °C-ზე 30 წუთის განმავლობაში,
რა გვერდითი კერძი ავირჩიოთ თევზისთვის? ის, რაც ყველაზე მეტად მოგვწონს. ამბობენ, რომ ბრინჯი ყველაზე კარგად თევზს უხდება. მაგრამ თუ ნამდვილად გსურთ ღუმელში გამომცხვარი ხეკი მიირთვათ, კარტოფილით, წიწიბურა, მაკარონი ან ბოსტნეულით – შესანიშნავია! მთავარია მოგეწონოს.