განსაკუთრებულ დღესასწაულებზე არ მადარდებს ფულის დახარჯვა და საკონდიტროდან კარგი ტორტის ყიდვა. მაგრამ ჩემს ოჯახთან ერთად ჩაის წვეულებისთვის ხშირად ამას ვაკეთებ.

by ekaterine

ყავის ნამცხვარი და შესქელებული რძისგან დამზადებული ნამცხვარი

მე, როგორც წესი, არ ვაცხობ დესერტებს, თუ ჩაისთვის არ ველოდები სტუმრების არმიას. ბავშვებს არ აინტერესებთ როგორ ტკბილეულს მიირთმევენ: ისინი შედედებულ რძესაც კი პირდაპირ ქილადან მიირთმევენ.  ჩემი ქმარიც ტკბილის მოყვარულია, მაგრამ არა არჩევითი. ყოველთვის აქებს ჩემს შემოქმედებას, მაშინაც კი, თუ მათზე 15 წუთზე ნაკლები დავხარჯე. სხვათა შორის, ეს ნამცხვარი ამის დასტურია.

უბრალოდ შეუძლებელია დესერტად კიდევ უფრო ნაკლები ინგრედიენტების გამოყენება. მარაგში ზედა თაროზე ყოველთვის ვინახავ ჩემი საყვარელი „ყავის“ ნამცხვრების რამდენიმე შეკვრას, ქილა შესქელებულ რძეს და შოკოლადის ფილას. ამ შემთხვევაში მარაგის შევსება საჭიროა კვირაში ორჯერ. ბოლოს და ბოლოს, ეს ნამცხვარი ჩვენთან ძალიან პოპულარულია.

ინგრედიენტები

ორცხობილა 420 გრ

კარაქი 230 გრ

შესქელებული რძე 375 გრ

რძე 250 მლ

შავი შოკოლადი 90 გრ

მომზადება

ამ ნამცხვრისთვის მე ჩვეულებრივ ვიყენებ გამომცხვარ რძის არომატიზებულ ნამცხვრებს “ყავის”. ამოიღეთ პროდუქტები შეფუთვიდან და მოათავსეთ ფართო ტაფაში. დაასხით 200 მლ რძე.

კიდევ ერთი ვარიანტია, თითოეული ნამცხვარი სათითაოდ ამოავლოთ რძეში. ასე უფრო დიდხანს ძლებს და ნამცხვრები ნაკლებად იშლება. ახლა მოამზადეთ კრემი.ამისთვის მიქსერის თასში მოათავსეთ 200გრ კარაქი. ათქვიფეთ. ჩაასხით შესქელებული რძე კარაქში. ინგრედიენტები ავთქვიფოთ.

ბრტყელ ჭურჭელზე მოათავსეთ მართკუთხა ან კვადრატული ზამბარის ფორმის ტაფა. ტაფის ქვედა და გვერდებზე გადააფარეთ საკვები ცელოფანი. მოათავსეთ ნამცხვრების პირველი ფენა.

ნამცხვრებს წაუსვით კრემი. მასზე მოათავსეთ კიდევ ერთი ფენა. და ასე შემდეგ მანამ, სანამ ნამცხვარი არ გაუტოლდება ზამბარის ფორმის ტაფის სიმაღლეს. სასურველია, რომ ბოლო ფენა იყოს ნამცხვრები.

ახლა მოამზადეთ მინანქარი. გაადნეთ შოკოლადი წყლის აბაზანაში. დაუმატეთ დარჩენილი კარაქის კუბიკი და ცოტა რძე. აურიეთ მინანქარი და გადმოდგით ცეცხლიდან. აცადეთ გაგრილება.

დაასხით მინანქარი ნამცხვარს. დესერტი შედგით მაცივარში მინიმუმ ერთი საათით. ამ დროის განმავლობაში კრემი საკმარისად გააჯერებს და შოკოლადი საფუძვლიანად გამკვრივდება.

ნამცხვრებისა და შესქელებული რძისგან დამზადებული ნამცხვარი მზად არის. მე ყოველთვის ვფიქრობ ამ რეცეპტზე, როცა ძალიან მეზარება საკონდიტრო მაღაზიაში წასვლა. ეს ნამდვილად ვარიანტია მათთვის, ვისაც ტკბილი უყვარს. ვისაც არ უყვარს ასეთი ტკბილი დესერტები, შეუძლია კრემში არსებული კარაქი და შესქელებული რძე ხაჭოთი და არაჟნით შეცვალოს. საკმაოდ კარგი გამოდის!

Related Articles