მაღაზიაში ნაყიდი სოუსები მის ფონზე უბრალოდ ფერმკრთალდება. ‍

by ekaterine

სუპერმარკეტებში თაროები სავსეა ყველანაირი სოუსით. ყველაფრისთვის არის შესაფერისი: თევზი, ხორცი, კარტოფილი, გამომცხვარი ბოსტნეული, სალათი. მაგრამ უბრალოდ შეხედეთ მათ შემადგენლობას: გემოს გამაძლიერებლები, საღებავები, არომატიზატორები, შაქრის უზარმაზარი დოზები.  ყველა ამ კაშკაშა ქილების ნაცვლად, მირჩევნია ძველი კარგად ნაცადი რეცეპტი: შამპინიონის სოუსი შესაფერისი იქნება ნებისმიერ მაგიდაზე.
მასთან ერთად რადიკალურად გარდაიქმნება მაკარონი, კარტოფილის პიურე და სხვა კერძები. რა გემრიელია შემწვარი ქათამი სოკოს სოუსით! ეს რეცეპტი ძალიან მარტივია, მაგრამ ბევრი გზისპირა კაფე – რესტორანი იყენებს მას.

მომზადება

ქვაბში ან ტაფაში გაადნეთ კარაქი და შეწვით მასში კუბებად დაჭრილი ხახვი. არ დაგავიწყდეთ გამუდმებით ურიოთ, რომ არ დაიწვას.


შამპინიონები დავჭრათ ნაჭრებად და დავამატოთ კარაქი და ხახვი. შეწვით 10 წუთის განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე, მუდმივად ურიეთ. შემდეგ დაასხით წყალი, დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი და ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე.

ფქვილი აურიეთ მცირე რაოდენობით წყალში ისე, რომ კორძები არ დარჩეს. სოკოს დაუმატეთ ცომი და რძე და მოშუშეთ შესქელებამდე. მარილი და პილპილი  გემოვნებით.

 

ამრიგად, საჭიროა მხოლოდ ორი ძირითადი ინგრედიენტი – რძე და სოკო. სხვათა შორის, საკმაოდ ხშირად ძვირადღირებულ კრემს ან არაჟანს იყენებენ სოკოს სოუსებისთვის, მაგრამ სწორედ რძე აძლევს მას ამ ხავერდოვან გემოს. და თუ გსურთ მისი ოდნავ დივერსიფიკაცია, დაამატეთ ჩაის კოვზი ხმელი კვლიავი.

 

Related Articles